På grund af den varme sommer er der ved at være bund i sommervarerne hos Helsinges butikker. Foto: Jesper Berg

På grund af den varme sommer er der ved at være bund i sommervarerne hos Helsinges butikker. Foto: Jesper Berg

Mens andre lider i varmen: Lokale butikker jubler

Gribskovs detailhandel har en travl sommer præget af glade kunder

Af
Jesper Berg

Den solrige danske sommer har bragt tusindvis af turister til Gribskov, hvilket har gjort årstiden til en god forretning for de lokale butikker.

"Det har været en god sommer, men det er alle somre faktisk," fortæller formanden for Gilleleje Handelsforening, Henrik Magelund, og forklarer videre:

"Der er generelt mange mennesker i Gilleleje i løbet af sommeren uanset vejret. Det giver en god omsætning i områdets butikker, men det varme vejr i år har ikke givet det store udsving i forhold til tidligere år. Måske er omsætningen steget omkring 10 procent sammenlignet med 2017, og det er nok meget spisestederne og cafeerne, som kan mærke den stigning. Folk har ikke lyst til i varmen at blive hjemme i sommerhuset for at lave mad, så de går i højere grad ud for at spise. Desuden kan udendørsserveringen naturligvis udnyttes i bedre grad, når gæsterne kan sidde i tørvejr," forklarer formanden for foreningen, som har 26 spisesteder som medlemmer. Steder, som ifølge Henrik Magelund i kraft af de gode sommerperioder er i stand til også at holde åbent om vinteren.

Varmen har gjort, at turisterne ikke har orket at lave mad i sommerhuset. Foto: Jesper Berg

Varmen har gjort, at turisterne ikke har orket at lave mad i sommerhuset. Foto: Jesper Berg

"Sommeren er en god og stor periode og dermed også vigtig for, at Gilleleje er en helårsby, som alle årets 12 måneder har et stort udvalg af butikker," siger han.

Handelsforeningens medlemmer, der har tøjbutikker, formår desuden i det gode vejr i højere grad at sælge ud af deres sommertøj. Modsat sidste år.

"I 2017 var det ikke til at opdrive et par gummistøvler, i år vil alle købe strandsandaler," siger Henrik Magelund, som noterer sig den vigtigste fordel ved Nordkysten i sommersol:

"Kunderne er glade og tilfredse i sommervarmen, og det er nu engang sjovere og hyggeligere at få glade mennesker ind i butikken," slår han fast.

Også hos Gadekærforeningen, som er Helsinges handelsstandsforening, er der tilfredshed at spore hos formanden, Conny Nielsen.

"Bunden er ved at være nået i de butikker, som sælger shorts, tynde T-shirts og lette sommerkjoler," fortæller formanden, hvis medlemmer sidste år brokkede sig over vejret og omsætningen, der egnede væk.

"Jeg har ikke hørt nogen sige noget som helst negativt i år," fortæller en tilfreds Conny Nielsen.

Publiceret 10 August 2018 08:00

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs