Klimacykelturen sætter 18. august fokus på skovhaver. Pressefoto

Klimacykelturen sætter 18. august fokus på skovhaver. Pressefoto

Klimacykeltur til skovhave

cykling Permakultur og skovhaver er temaet for Klimagruppen i Gribskovs cykeltur lørdag 18. august. Turen går til Haldbjerg Skovhave, Kagerupvej 19, tæt på Solbjerg Engsø. En skovhave er et permakulturelt dyrkningssystem, hvor nødde- og frugttræer, bærbuske, flerårige grønsager og bunddækkeplanter dyrkes i blandingskultur. Der kan integreres dyr som høns, ænder og fisk i skovhaven. Skovhaver er højproduktive. Skovhaven opbygger jordens frugtbarhed og er modstandsdygtig over for sygdomme, skadedyr og tørke – og så er den spiselig.

Haldbjerg Skovhave er et projekt under opbygning. Projektet har forskellige elementer af friluftsliv, lokal turisme og uddannelsescenter. Tonny Pedersen tager imod os og fortæller om sine idéer og deres virkeliggørelse. Rundvisningen starter med fælles frokost i det fri. Deltagerne medbringer bidrag til det fælles måltid. Turen udgår fra Helsinge Station kl.12. Turens længde er 15 kilometer. Tilmelding nødvendig senest 15. august til mail: cykelje@gmail.com

logy

Publiceret 09 August 2018 11:30

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs