Sådan så det ud, da minister Sophie Løhde indviede Holbohave. Foto: Jan F. Stephan

Sådan så det ud, da minister Sophie Løhde indviede Holbohave. Foto: Jan F. Stephan

DEBAT: Kære Pia Foght, træd dog i karakter

Af
Per Roswall, Bougne-åsen 3,

3250 Gilleleje

Træd dog i karakter, gør noget ved problemerne og ikke hele tiden overlade det til administrationen. Men det kan være lidt svært at forstå dig, du har taget initiativ til at lukke Holbohave og samtidig synes du, det er et godt initiativ ældresagsorganisationerne tager for, at bevare Holbohave og give de demente og deres pårørene tålelige forhold.

Ja, det er rigtigt, at man skal tage hensyn til økonomien. Det er også det, vi gør ved at bevare Holbohave, fordi det vil blive meget dyrere for Gribskov kommune, som skal skaffe plejehjemspladser, som I ikke har, hvis I lukker Holbohave.

Giv borgerne der er syge og deres pårørene forhold, de kan leve med og fortsat passe den demente hjemme. Det er ikke alt, der behøver en snert af politik.

Publiceret 09 August 2018 16:00

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs