Musik-oplevelser i Gribskovs kirker

koncerter Onsdag 8. august byder Esbønderup Kirke på koncert med Aleksander Kølbel, violin, Pete Morrison, cello, og Emil Gryesten, piano, der spiller trioer af Beethoven og Schubert samt populære stykker.

Torsdag 9. august er der koncert i Græsted Kirke. Mimi Birkelund, klaver, Tanja Birkelund, violin, Søren Birkelund, klarinet, opfører Beethovens elskede Forårssonate, romantiske violinromancer af Clara Schumann og en spændende trio af Arutiunian med elementer af armensk folkemusik.

Opera-toner i Blistrup

Søndag aften 12. august er der operakoncert i Blistrup Kirkelade med temaet 'Bønner' - bønner gennem opera-arier, lieder og sange opført af Merete Laursen, mezzosopran, Simon Schelling, baryton, og Kamilla Sørensen , piano.

Alle koncerter begynder kl. 20, og der er fri entré. Se hele sommerens program på:www.kirkemusikgribskov.dk.

jesl

Publiceret 08 August 2018 13:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs