Selvom kampsport kan gøre en smule ondt, holdt børnene sig ikke tilbage. Pressefoto.

Selvom kampsport kan gøre en smule ondt, holdt børnene sig ikke tilbage. Pressefoto.

Kæmpede med karatespark

Det nye kampsportshal i Gribskov dannede rammer om camp for nysgerrige børn

Af
Jeppe Helkov

ninjaspark Spændte, glade og sprængfyldte med energi. Der er ikke noget at sige til, hvis kampsports-folkene i Gribskov er en smule brugte i disse dage.

Den 30. august mødte 12 forventningsfyldte børn mellem syv og 11 år nemlig op i Gribskovs nye kampsportscenter, Kampus.

De fleste af børnene havde ingen erfaring med kampsport, men skulle alligevel prøve kræfter med tre forskellige grene inden for kampsport. Formålet med campen var at give børnene en mulighed for at stifte bekendtskab med andre typer sport end de klassiske som fodbold, håndbold og badminton.

"Det var ledere og instruktører fra tre af de fire kampsportsgrene - nemlig boksning, judo og karate - som stod for de tre dage og kampsportscenteret dannede en perfekt ramme om arrangementet, som startede kl. 9 hver morgen og så første træning kl. 9.30 og sidste kl 14, kun afbrudt af korte drikkepauser og en times frokost midt på dagen. Så det var nogle trætte men glade børn, der tog hjem hver dag kl. 15 for at møde glade op dagen efter," skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

På de tre dage nåede hvert barn tre træninger med hver af de tre kampsortsgrene og på sidstedagen havde alle prøvet rigtige karateslag og -spark, rigtige kampe i judo og prøvet at bokse i en rigtig boksering.

Har du eller kender du nogen, der har lyst til at prøve kræfter med kampsport, er der stadig rig mulighed.

Arrangørerne skriver, at alle er velkomne i kampsportscenteret, hvor man kan tale med de trænere, der er til stede. Centeret er placeret i den gamle Toftehal i Helsinge.

Publiceret 08 August 2018 17:00

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs