Årets twisterpris går til Henrik

Af
Jeppe Helkov

Traditionen tro uddelte Græsted Kro årets Twisterpris. Prisen tildeles en person, der yder en ekstra indsats og gør sig positivt bemærket i Gribskov Kommune.

Og prismodtageren i år er ingen undtagelse. Twisterprisen gik til Henrik Christensen, der til daglig driver Græsted Auto Center med sin kone Charlotte og sønnen Joachim. I begrundelsen lød det blandt andet:

"Henrik modtager årets Twisterpris for sit store engagement i nærområdet, hvor han blandt andet i en lang årrække var formand for Græsted Handels og Erhvervsforening, sin ildhu, sit altid gode humør, sin indsats ved diverse arrangementer blandt andet på Græsted Torv, sin utrættelige støtte til Græsted kro og revyen og vi kunne blive ved. Henrik er altid smilende, hjælpsom, imødekommende og i godt humør når man møder ham i bybilledet eller på værkstedet, kvaliteter vi alle kan lære af."

Twisterprisen bliver uddelt i forbindelse med Græsted Revyens midtvejsfest, hvor kroens personale, samarbejdspartnere og årets revyhold fejrer, at man næsten er halvvejs i sommerens revysucces.

Græsted Revyen spiller torsdag, fredag og lørdag til og med den 29 september. Der er få billetter tilbage.

Publiceret 07 August 2018 13:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs