Modefoto: Jens Berg Thomsen

Modefoto: Jens Berg Thomsen

Kvinde fundet livløs i vandet

Badegæster handlede hurtigt, da de fandt livløs kvinde i vandet

Af
Jeppe Helkov

En 55-årig kvinde fra København blev søndag eftermiddag fundet livløs i vandet ved Heatherhill i Vejby. Helikopter og ambulancer ankom kort tid efter og fragtede kvinden til Nordsjællands Hospital i Hillerød.

Alarmen indløb kl. 15.49, da nogle badegæsterne fandt den livløse kvinde i vandet. Badegæsterne fik bugseret kvinden op af vandet, og da udrykningskøretøjerne ankom blev der foretaget livreddende førstehjælp.

Kvindens tilstand er stadig uvis, men hun er i live. Det oplyser vagtchef ved Nordsjællands Politi David Borchersen til TV 2.

"Ved vores ankomst er hun reddet op af vandet. Hun har puls og vejrtrækning, men er uden for bevidsthed," siger vagtchefen.

Publiceret 06 August 2018 00:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs