Smilene er stivnet, siden Kim Valentin og Anders Gerner Frost var i kuglebad sammen. Valentin langer voldsomt ud efter borgmester Anders Gerner Frost og genåbningen af budgettet. Foto: Jan F. Stephan

Smilene er stivnet, siden Kim Valentin og Anders Gerner Frost var i kuglebad sammen. Valentin langer voldsomt ud efter borgmester Anders Gerner Frost og genåbningen af budgettet. Foto: Jan F. Stephan

Valentin: Anders Gerner bedrager vælgerne

Der er åben strid om Gribskovs budget. Tidligere borgmester Kim Valentin langer voldsomt ud og kalder forløbet ”uværdigt og til grin”. Borgmester Anders Gerner Frost afviser kritikken: ”Han må jo have fået hedeslag”

Af
Claus Johansen

politik Som om det ikke var varmt nok i forvejen: Genåbningen af Gribskovs budget har fået temperaturen til at stige hos tidligere borgmester Kim Valentin (V). I et debatindlæg langer han kraftigt ud efter borgmester Anders Gerner Frost (G) og skriver, at han er på en ”ringe budgetkurs”:

”Man lukker demenscenter og forhøjer honorarer til sig selv, og så peger man på Venstre og siger, at det er deres skyld. Det er jo totalt uværdigt og helt til grin, men desværre flertallets stil at gøre sådan,” skriver Kim Valentin.

Den tidligere borgmester kalder det ligefrem ”vælgerbedrag”:

”Det virkelige vælgerbedrag består i, at man siger ét, men man ønsker at gøre noget andet. Det klæder ikke borgmesteren at sige noget urigtigt,” siger Kim Valentin i en uddybende kommentar til Ugeposten.

Det var et enigt byråd, der besluttede at genåbne budgettet. Ifølge Kim Valentin virkede det fornuftigt på det tidspunkt, men forudsætningerne har ændret sig, og derfor mener han, at motivet skal findes et helt andet sted:

”Man genåbner budgettet, men man gør ikke noget ved budgettet. Det handler i virkeligheden om, at man ønsker at sætte skatten op til efteråret – og fortælle, at det er Venstres skyld,” siger han.

Kim Valentin mener, at det vil være forkert at hæve skatten til efteråret:

”Vi er i Venstre ikke for at sætte skatten op. Man må finde en bedre måde at styre kommunen på,” mener han.

Skal skatten sættes ned?

”Det er tiden ikke til lige nu. Men det er vigtigt, at vi ikke udvider servicen, men får mest muligt ud af de penge, vi har,” siger Kim Valentin.

Borgmester Anders Gerner Frost (G) afviser kritikken:

”Jeg kan godt være lidt bange for, at Kim Valentin har fået hedeslag her i varmen, så jeg vil da anbefale ham at finde et køligt sted og holde lidt sommerfri. Kim Valentin har jo selv stemt for genåbningen, så hvis jeg skal være helt ærlig, forstår jeg ikke kritikken. Vi har nu fået budgettet i balance, så nu står Kim Valentin måske lidt og ved ikke, hvad han skal lave,” siger Anders Gerner Frost.

”Jeg tror, at Kim Valentin har travlt med at gøre mig mere rød, end jeg er. Jeg er hverken rød eller blå – jeg er grøn,” siger borgmesteren. Ifølge ham er budgetåbningen og diskussionen om skat to helt forskellige ting:

”Jeg håber ikke, at det bliver nødvendigt at sætte skatten op. Og det er i øvrigt heller ikke sikkert, at vi overhovedet må det. For siden Anders Fogh Rasmussen indførte skattestoppet, har kommunerne jo reelt ikke selv bestemt skatteprocenten,” siger Anders Gerner Frost.

”For mig er det faktisk meget vigtigere at se på tilflytningen af nye borgere – og så vores bygningskvadratmetre. Vi har jo mange skoler, institutioner og så videre. Hvordan får vi brugt dem noget bedre? Det er for mig meget vigtigere end at sætte skatten op. Men det er jo ikke nødvendigvis noget, man bliver populær på. Men vores opgave er jo også at træffe nogle upopulære beslutninger ind imellem,” siger Anders Gerner Frost.

Publiceret 12 July 2018 10:14

SENESTE TV

Coach vil hjælpe folk til vægttab

Foredrag Vil du gerne af med nogle kilo, er dette foredrag måske noget for dig. Mandag 21. januar kl. 19 til 21 holder den lokale coach Hanne Skov Hansen foredrag hos Frivilligcentret i Helsinge.

Her har hun til hensigt at gøre sit publikum bevidst om, hvorfor de har behov for hjælp til at tabe sig, og hvad der er grunden til, at det ofte sker, at kiloene kommer på igen. Emnerne hun kommer ind på er blandt andet:

    Der kommer ikke fokus på, hvad der skal spises, eller hvad der ikke bør indtages. For det ved alle.

    Det er mere, hvorfor vi spiser forkert, selv om vi godt ved, det er forkert.

    Hvordan vi knækker koden ”gamle vaner”.

    Hvordan de gamle vaner er kommet.

    Hvordan vi undgår dem fremover.

Hanne er coachuddannet efter mange år i plejesektoren. Nu er hun indehaver af coach-virksomheden Selvindsigt4you.dk.

Alle er velkomne til det gratis arrangement. Det er nødvendigt med tilmelding til Frivilligcentret på telefon: 46790891 eller på mail info@frivilligcenter-helsinge.dk senest 17. januar.

Trancekanal er klar til Mester Niham

Det alternative Holistisk livsstils forening i Gilleleje indbyder til Star Seed.

"På denne første kanaliseringsaften i 2019 vil trancekanal Dennis Søndergaard kanalisere Mester Niham fra den 13. dimension med temaet: Hvor kommer vi fra? Mange har sikkert haft disse overvejelser om, hvorvidt vi oprindeligt stammer som Star Seed fra andre steder i universet?," skriver Holistisk livsstils forening i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Mester Niham vil derfor fortælle os, om der er liv udenfor planeten Gaia/Jorden, som vi lever på. Så på denne aften vil du blive taget med på en rejse til der, hvor du stammer fra, så du kommer til at få information og opleve andre verdener og deres virke."

Denne aften kan man opleve torsdag 17. januar kl. 19.00 til 21.30 i Det Gamle Posthus i Gilleleje. Entre betales ved indgangen.