Løbere fra hele verden var i Gribskov.

Løbere fra hele verden var i Gribskov.

Løbere i tusindvis fra hele verden var i Gribskov

Lokale medaljer til VM i orienteringsløb for løbere over 35 år

Af
Jens Berg Thomsen

Der var et mylder i skoven, da Gribskov forleden var vært for verdensmesterskabet i orienteringsløb for løbere over 35 år, WMOC.

"Det har været et vellykket arrangement, og vi har fået stor ros fra deltagerne," siger formand for Tisvilde Hegn OK og vicestævneleder for verdensmesterskabet Svend Mortensen.

Det er fire lokale orienteringsklubber fra Nordsjælland, der står for det store stævne med 4.000 deltagere: Tisvilde Hegn OK, Farum OK, OK ØST Birkerød og Søllerød OK.

Onsdag var løberne i Tisvilde Hegn, og fredag den 13. gik det også løs - denne gang i Grib Skov. I Tisvilde Hegn blev det til lokale medaljer, da Tenna Nørgaard Landsperg og Thomas Jensen tog hver sin sølvmedalje i henholdsvis dame- og herre 45.

De 4.000 løbere kommer fra hele verden, og mesterskabet bliver afholdt et nyt sted hvert år, fortæller Svend Mortensen. Sidste år var det i New Zealand, i år altså i Danmark, og næste år skal løberne en tur til Letland.

Mens der blev løbet mellemdistance onsdag, skulle løberne ud på en såkaldt dobbelt distance om fredagen, hvor der alt efter alder bliver løbet op til 13,5 kilometer.

Der er flere billeder på ugeposten.dk.

Publiceret 12 July 2018 15:57

SENESTE TV