Foto: Jan F. Stephan

Foto: Jan F. Stephan

Stort billedgalleri: Bakkefesten satte rekord ved 100-året

Tusindvis af glade mennesker deltog i Bakkefesten

Af
Jens Berg Thomsen/Foto: Jan F. Stephan

I hele 100 år har der været Bakkefest i Gilleleje, og i weekenden gik det løs med tusinder af mennesker ved Gilleleje Hallen.

"Vi har slået vores tidligere rekord i totalomsætning. Der var god stemning, og vi er rigtig godt tilfredse," siger formanden for Bakkeselskabet Kurt Husum Larsen oven på festen, hvor han vurderer, at i alt 13-14.000 mennesker var forbi.

I år havde Bakkefesten brugt mange penge på kunstere.

"Der var jubilæum, og den skulle have gas. Så vi forventer ikke noget stort overskud, måske et lille underskud," siger han.

I anledning af 100-året for Bakkefesten, var der blevet fremstillet en jubilæumsrom i 500 eksemplarer. Flaske nummer 1 gik for 10.000 kroner efter en auktion, og flaske nummer 2, der blev signeret af rapperen L.O.C. gik for 3.000 kroner.

"Vi er rigtig glade for, at folk vil støtte os på den måde," siger Kurt Husum Larsen, der fortæller, at resten af flaskerne kan købes i Gilleleje Hallen.

Publiceret 10 July 2018 11:34

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl