Foto: Jan F. Stephan

Foto: Jan F. Stephan

Stort billedgalleri: Bakkefesten satte rekord ved 100-året

Tusindvis af glade mennesker deltog i Bakkefesten

Af
Jens Berg Thomsen/Foto: Jan F. Stephan

I hele 100 år har der været Bakkefest i Gilleleje, og i weekenden gik det løs med tusinder af mennesker ved Gilleleje Hallen.

"Vi har slået vores tidligere rekord i totalomsætning. Der var god stemning, og vi er rigtig godt tilfredse," siger formanden for Bakkeselskabet Kurt Husum Larsen oven på festen, hvor han vurderer, at i alt 13-14.000 mennesker var forbi.

I år havde Bakkefesten brugt mange penge på kunstere.

"Der var jubilæum, og den skulle have gas. Så vi forventer ikke noget stort overskud, måske et lille underskud," siger han.

I anledning af 100-året for Bakkefesten, var der blevet fremstillet en jubilæumsrom i 500 eksemplarer. Flaske nummer 1 gik for 10.000 kroner efter en auktion, og flaske nummer 2, der blev signeret af rapperen L.O.C. gik for 3.000 kroner.

"Vi er rigtig glade for, at folk vil støtte os på den måde," siger Kurt Husum Larsen, der fortæller, at resten af flaskerne kan købes i Gilleleje Hallen.

Publiceret 10 July 2018 11:34

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.