Helsinge Powerbanks salg af gadekæret på folkeaktier sikrer blandt andet økonomi til aktiviteterne og hyggen ved gadekæret hver lørdag hen over sommeren. Foto: Jan F. Stephan

Helsinge Powerbanks salg af gadekæret på folkeaktier sikrer blandt andet økonomi til aktiviteterne og hyggen ved gadekæret hver lørdag hen over sommeren. Foto: Jan F. Stephan

Helsinge Powerbank åbner for nye medlemmer

Tænketanken inviterer alle med gode idéer og handlekraft til at lege med

Af
Jesper Gisli

"Det er jo fantastisk hvad man kan opnå bare man har hjertet og de gode idéer med sig. Det er Helsinge Powerbank et godt eksempel på. Vi har skabt liv ved gadekæret. Vi er i gang med at sælge gadekæret på folkeaktier så vi har penge til aktiviteterne, og vi har nu fået Helsinges egen sang 'Helsinge, Lysets by' sunget af Gry. Og et par andre gode idéer er på tegnebrættet. Men nu skal vi videre, og flere idéer skal skabes og føres ud i livet, og derfor vil vi gerne ryste posen og invitere nye folk med nye idéer ind i Helsinge Powerbank", siger Conny Bruun, næstformand i Helsinges Handelsstandsforening, 'Gadekærbuttikerne' og medlem af Helsinge Powerbank.

"Der sidder garanteret en masse af Ugepostens læsere derude, der har en god idé til hvordan vi kan gøre Helsinge endnu federe, hvordan vi kan skabe mere liv, og hvordan vi kan skabe flere fællesskaber og hygge. Så, de skal bare melde sig til. Alle folk med gode idéer og handlekraft er meget velkommen. Uanset hvem de er, og hvad de kommer med. Det er forskelligheden i powerbanken der har virket godt indtil nu - så, kom glad", siger Conny Bruun.

Powerbank tankes op den 13. august

Ønsker man at være med, kan man skrive en mail til Conny Bruun på cb@helsinge.com og skriv hvem du er, hvad du vil og kan byde ind med - og så vil Helsinge Powerbank udvælge de næste 12 medlemmer af 'Helsinge Powerbank version 2.0'. Herefter vil de 12 blive inviteret til første møde med brainstorm, gode idéer og masser af power mandag den 13. august kl.19.00 på Ugeposten., Her vil Ugepostens nye redaktør Claus Johansen tage imod som vært.

Helsinge Powerbank har ved hjælp af salget af folkeaktier indtil nu sikret økonomi til gadekærhyggen hver lørdag formiddag, hvor foodtrucks, boder, liggestole og parasoller danner rammerne for hyggen og fællesskab ved byens smukke gadekær. Salget af gadekærs-folkeaktier fortsætter ufortrødent, så der også fremover sikres økonomi til mange flere gode initiativer. Initiativer som den nye kommende version af Helsinge Powerbank kommer til at tage og føre ud i livet.

Musikeren Sebastian har også købt en folkeaktie for at støtte Helsinge Powerbanks aktiviteter og initiativer. Til venstre er det formanden for Gadekærforeningen Conny Nielsen. Foto: Jesper Gisli

Musikeren Sebastian har også købt en folkeaktie for at støtte Helsinge Powerbanks aktiviteter og initiativer. Til venstre er det formanden for Gadekærforeningen Conny Nielsen. Foto: Jesper Gisli

Sådan køber du en folkeaktie:

Prisen er 100,- kroner pr. folkeaktie, og der er sat i alt 5.000 aktier til salg, så der er rigeligt at købe. MobilePay 26112234 det beløb der svarer til det antal folkeaktier du ønsker at købe, og herefter kan de nummererede folkeaktier afhentes på Ugeposten eller i Kvickly Helsinge. Det er Gribskov Erhvervscenter A/S der administrerer salget af de i alt 5.000 folkeaktier.

Publiceret 06 July 2018 13:28

SENESTE TV

Flyfotograf udstiller og holder foredrag

Udstilling Lars Bygdemark er uden tvivl Sveriges bedste flyfotograf. I mere end 40 år har han fløjet over Sverige og taget billeder af et land med mange forskellige landskabstyper: Bølgende landbrugsarealer med marker og enge, som sammen danner stilfulde kludetæpper, maleriske småbyer og samfund. Slingrende kyststrækninger med tusindtal øer og skær.

Skove som strækker sig så langt, at man føler sig fortabt. I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger.

Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt: plovfurer efter en traktor eller industriens anlæg og miljømønstre. Lars Bygdemark blev valgt til ”Årets Naturfotograf 2004” af Sveriges Naturvårdsverk.

Nu kan disse fotos ses på udstillingen 'Sverige fra luften' i Kulturhavn Gilleleje. Lars Bygdemark dukker selv op og holder foredrag, hvor han kan opleves på trappen i biblioteket, tirsdag 20. november kl. 17, hvor han fortæller om sin teknik og viser lysbilleder. Der er gratis adgang.

CV

Møde i seniorkredsen

MØDE Det er Agabe Indiens arbejde, der er centrum for mødet i Helsinge Seniorkreds. Deltagerne får besøg af Gert Svendsen, som fortæller om Agabe Indiens arbejde og om ildsjælen Biskop Jacob, som efter som 12-årig at blive helbredt for en dødelig sygdom, besluttede at give sit liv helt og fuldt til Jesus og arbejde for børn og unge i Indien.

Til mødet, der foregår tirsdag 20. november kl. 19 kan man høre mere om et fantastisk arbejde blandt 6500 børn og unge, om arbejdet blandt gadebørn, og om hvordan Agape Indien uddanner mange unge mennesker til gavn for det indiske samfund.

Anni og Ege Rasmussen, som har besøgt Biskop Jacob og børnehjemmene, vil vise billeder derfra.

Der er naturligvis kaffe og kage, og det hele finder sted Rundinsvej 46 i Helsinge.

Der er gratis adgang. Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30336746) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21715694). Mødet er arrangeret af Helsinge Seniorkreds.

Næste møde er tirsdag 11. december kl. 17.30, hvor der er juleafslutning med spisning, lotteri og kaffebord. Birger Daniel Petersen taler over emnet: 'Jesus kom – Jesus kommer.'

CV