Til kaffe og kage i Valby

Familie har åbnet en af Gribskovs mest idylliske caféer

Af
Jesper Gisli

Et gult bondehus i solskin, en have med frugttræer og en familie der kræser om kagerne og kaffen - og hvis man så åbner dørene og smilende inviterer indenfor, ja, så har man en overordentlig hyggelig café.

Dørene blev åbnet i søndags, og 'Salekildens Kaffe & Kage' på Salekildevej i Valby er uden tvivl en af Gribskovs mest idylliske caféer.

Det er som at komme hjem til farmors have, og man kan kun have lav puls og nyde livet her i haven.

"Vi bager kanelsnurrer i dag, og så har vi citrontærte og rabarbertrifli - og altid vafler. Bare fordi jeg selv elsker vafler", siger Lotte Rosenkrants til dagens første gæster der kigger ind.

En liste over drømme

Hen over sommeren har 'Salekildens Kaffe & Kage' åbent tirsdag til søndag kl.13-17, og der er garanti for frisklavet kaffe og lækre kager til den søde tand. Og hun nyder det, Lotte Rosenkrants, der sammen med manden Jonas og børnene er landet i Valby via Allerød og Københavns Nordvestkvarter.

Parret flyttede ind på Salekildevej 16 for to år siden, og med caféen er parrets drøm gået i opfyldelse.

"Vi havde i gennem årene lavet en liste over de drømme vi havde, og en gård-café var højt på listen. Da vi så huset her var til salg, så var vi ikke i tvivl. Så sprang vi ud i det, og nu er drømmen blevet til virkelighed", fortæller Lotte Rosenkrants med blåt forklæde, varme kanelsnurrer i ovnen og stort smil på læberne.

'Salekildens Kaffe & Kage' kan også besøges på facebook, instagram og på www.salekilden.dk

Det er som at komme hjem i farmors have, når man nyder livet i Valbys nye café.

Det er som at komme hjem i farmors have, når man nyder livet i Valbys nye café.

Publiceret 05 July 2018 14:38

SENESTE TV