'Salekildens Kaffe & Kage' åbnede i søndags.

'Salekildens Kaffe & Kage' åbnede i søndags.

Til kaffe og kage i Valby

Familie har åbnet en af Gribskovs mest idylliske caféer

Af
Jesper Gisli

Et gult bondehus i solskin, en have med frugttræer og en familie der kræser om kagerne og kaffen - og hvis man så åbner dørene og smilende inviterer indenfor, ja, så har man en overordentlig hyggelig café.

Dørene blev åbnet i søndags, og 'Salekildens Kaffe & Kage' på Salekildevej i Valby er uden tvivl en af Gribskovs mest idylliske caféer.

Det er som at komme hjem til farmors have, og man kan kun have lav puls og nyde livet her i haven.

"Vi bager kanelsnurrer i dag, og så har vi citrontærte og rabarbertrifli - og altid vafler. Bare fordi jeg selv elsker vafler", siger Lotte Rosenkrants til dagens første gæster der kigger ind.

En liste over drømme

Hen over sommeren har 'Salekildens Kaffe & Kage' åbent tirsdag til søndag kl.13-17, og der er garanti for frisklavet kaffe og lækre kager til den søde tand. Og hun nyder det, Lotte Rosenkrants, der sammen med manden Jonas og børnene er landet i Valby via Allerød og Københavns Nordvestkvarter.

Parret flyttede ind på Salekildevej 16 for to år siden, og med caféen er parrets drøm gået i opfyldelse.

"Vi havde i gennem årene lavet en liste over de drømme vi havde, og en gård-café var højt på listen. Da vi så huset her var til salg, så var vi ikke i tvivl. Så sprang vi ud i det, og nu er drømmen blevet til virkelighed", fortæller Lotte Rosenkrants med blåt forklæde, varme kanelsnurrer i ovnen og stort smil på læberne.

'Salekildens Kaffe & Kage' kan også besøges på facebook, instagram og på www.salekilden.dk

Det er som at komme hjem i farmors have, når man nyder livet i Valbys nye café.

Det er som at komme hjem i farmors have, når man nyder livet i Valbys nye café.

Publiceret 05 July 2018 14:38

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV