'Salekildens Kaffe & Kage' åbnede i søndags.

'Salekildens Kaffe & Kage' åbnede i søndags.

Til kaffe og kage i Valby

Familie har åbnet en af Gribskovs mest idylliske caféer

Af
Jesper Gisli

Et gult bondehus i solskin, en have med frugttræer og en familie der kræser om kagerne og kaffen - og hvis man så åbner dørene og smilende inviterer indenfor, ja, så har man en overordentlig hyggelig café.

Dørene blev åbnet i søndags, og 'Salekildens Kaffe & Kage' på Salekildevej i Valby er uden tvivl en af Gribskovs mest idylliske caféer.

Det er som at komme hjem til farmors have, og man kan kun have lav puls og nyde livet her i haven.

"Vi bager kanelsnurrer i dag, og så har vi citrontærte og rabarbertrifli - og altid vafler. Bare fordi jeg selv elsker vafler", siger Lotte Rosenkrants til dagens første gæster der kigger ind.

En liste over drømme

Hen over sommeren har 'Salekildens Kaffe & Kage' åbent tirsdag til søndag kl.13-17, og der er garanti for frisklavet kaffe og lækre kager til den søde tand. Og hun nyder det, Lotte Rosenkrants, der sammen med manden Jonas og børnene er landet i Valby via Allerød og Københavns Nordvestkvarter.

Parret flyttede ind på Salekildevej 16 for to år siden, og med caféen er parrets drøm gået i opfyldelse.

"Vi havde i gennem årene lavet en liste over de drømme vi havde, og en gård-café var højt på listen. Da vi så huset her var til salg, så var vi ikke i tvivl. Så sprang vi ud i det, og nu er drømmen blevet til virkelighed", fortæller Lotte Rosenkrants med blåt forklæde, varme kanelsnurrer i ovnen og stort smil på læberne.

'Salekildens Kaffe & Kage' kan også besøges på facebook, instagram og på www.salekilden.dk

Det er som at komme hjem i farmors have, når man nyder livet i Valbys nye café.

Det er som at komme hjem i farmors have, når man nyder livet i Valbys nye café.

Publiceret 05 July 2018 14:38

SENESTE TV

Flyfotograf udstiller og holder foredrag

Udstilling Lars Bygdemark er uden tvivl Sveriges bedste flyfotograf. I mere end 40 år har han fløjet over Sverige og taget billeder af et land med mange forskellige landskabstyper: Bølgende landbrugsarealer med marker og enge, som sammen danner stilfulde kludetæpper, maleriske småbyer og samfund. Slingrende kyststrækninger med tusindtal øer og skær.

Skove som strækker sig så langt, at man føler sig fortabt. I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger.

Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt: plovfurer efter en traktor eller industriens anlæg og miljømønstre. Lars Bygdemark blev valgt til ”Årets Naturfotograf 2004” af Sveriges Naturvårdsverk.

Nu kan disse fotos ses på udstillingen 'Sverige fra luften' i Kulturhavn Gilleleje. Lars Bygdemark dukker selv op og holder foredrag, hvor han kan opleves på trappen i biblioteket, tirsdag 20. november kl. 17, hvor han fortæller om sin teknik og viser lysbilleder. Der er gratis adgang.

CV

Møde i seniorkredsen

MØDE Det er Agabe Indiens arbejde, der er centrum for mødet i Helsinge Seniorkreds. Deltagerne får besøg af Gert Svendsen, som fortæller om Agabe Indiens arbejde og om ildsjælen Biskop Jacob, som efter som 12-årig at blive helbredt for en dødelig sygdom, besluttede at give sit liv helt og fuldt til Jesus og arbejde for børn og unge i Indien.

Til mødet, der foregår tirsdag 20. november kl. 19 kan man høre mere om et fantastisk arbejde blandt 6500 børn og unge, om arbejdet blandt gadebørn, og om hvordan Agape Indien uddanner mange unge mennesker til gavn for det indiske samfund.

Anni og Ege Rasmussen, som har besøgt Biskop Jacob og børnehjemmene, vil vise billeder derfra.

Der er naturligvis kaffe og kage, og det hele finder sted Rundinsvej 46 i Helsinge.

Der er gratis adgang. Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30336746) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21715694). Mødet er arrangeret af Helsinge Seniorkreds.

Næste møde er tirsdag 11. december kl. 17.30, hvor der er juleafslutning med spisning, lotteri og kaffebord. Birger Daniel Petersen taler over emnet: 'Jesus kom – Jesus kommer.'

CV