Spillerne fra Nordsjælland Håndbold kan også se frem til at løbe på banen i den kommende sæson efter at klubbens økonomi nu igen er stabil. Arkivfoto: Jan F. Stephan

Spillerne fra Nordsjælland Håndbold kan også se frem til at løbe på banen i den kommende sæson efter at klubbens økonomi nu igen er stabil. Arkivfoto: Jan F. Stephan

Regnskab i balance: Håndboldklub reddet

Nordsjælland Håndbold kommer ud med regnskab der 'går i nul', fortæller klubbens formand

Af
Jesper Gisli

De har haft kniven for struben og minus på kontoen siden 10. januar, hvor Nordsjælland Håndbold gik ud med den dystre melding: 'Vi mangler 1,8 millioner kroner. Findes de ikke, lukker vi'.

En storstilet redningsaktion blev sat i gang, og alle med klubhjerte gik ud med hatten i hånden.

Stille men sikkert blev det ene beløb efter det andet hentet ind, sponsorater blev gentegnet og flere forhøjet, og de tre kommuner Hillerød, Gribskov og Helsingør har spyttet i kassen.

Og alt i mens spillerne på banen imponerede håndbold-Danmark og stik i mod forudsigelser, eksperter, spillermateriale - og økonomi - spillede sig i slutspillet, kæmpede bestyrelsen på de bonede gulve med at finde penge til overlevelse.

De penge er hjemme nu, fortæller klubbens formand Jørgen Simonsen.

"Vi kommer ud med et regnskab der går i nul. Så, det betyder, at vi også spiller håndbold i næste sæson", understreger Jørgen Simonsen og fortsætter.

"Men økonomien er hele tiden en udfordring. Hele tiden. Hver eneste dag. Sådan er det for os. Vi har et af ligaens laveste budgetter, og vi skal hele tiden kæmpe for hver en krone. Men takket være gentegninger af sponsorater, et par nye sponsorer, og lidt hjælp fra kommunerne og hér og dér, så er det lykkedes at gå i nul, og det er vi selvfølgelig glade og lettede over".

Formand forstår ikke virksomhederne

"Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen. I Jylland er der ikke en virksomhed der ikke er sponsor i den lokale håndboldklub. Se på Skjern. Her er det utænkeligt, at en virksomhed ikke på en eller anden måde er med i Skjern Håndbold. Hvis ikke virksomhedens ejere selv har taget initiativ til det, så går medarbejderne ind på chefens kontor og siger at virksomheden bør være med, så medarbejderne kan komme til håndbold. Det er en helt anden kultur derovre. Kunne vi bare få lidt af det herover, så ville tingene se anderledes ud. Men her i Nordsjælland har virksomhederne den opfattelse, at et sponsorat kun er at støtte os. De kan ikke se den fantastiske mulighed for markedsføring og en masse andet ud af de penge. Jeg forstår dem simpelthen ikke. Det må jeg sige", siger Jørgen Simonsen.

Men er du og bestyrelsen så de rigtige til at stå i spidsen for klubben, hvis I ikke kan overbevise virksomhederne om noget så åbenlyst?

"Det spørger vi os jo også selv om hele tiden, det er klart. Og det er da også derfor, at vi også ret aktivt har hentet nye og yngre kræfter ind i bestyrelsen og i organisationen. Så kan vi sikre, at der kommer flere og andre øjne på det hele, også sponsorsiden. Men ellers synes jeg faktisk vi har fat i den lange ende. Vi har årets træner, vi har to spilere på årets hold, vi har fyldte håndboldjhaller, og vi kom i slutspillet. Det går meget godt - og det forstår jeg ikke at virksomhederne heroppe ikke kan se giver kæmpe muligheder for dem som sponsorer. Men vi kæmper videre", siger Jørgen Simonsen til Ugeposten.

Publiceret 05 July 2018 15:29

SENESTE TV

Flyfotograf udstiller og holder foredrag

Udstilling Lars Bygdemark er uden tvivl Sveriges bedste flyfotograf. I mere end 40 år har han fløjet over Sverige og taget billeder af et land med mange forskellige landskabstyper: Bølgende landbrugsarealer med marker og enge, som sammen danner stilfulde kludetæpper, maleriske småbyer og samfund. Slingrende kyststrækninger med tusindtal øer og skær.

Skove som strækker sig så langt, at man føler sig fortabt. I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger.

Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt: plovfurer efter en traktor eller industriens anlæg og miljømønstre. Lars Bygdemark blev valgt til ”Årets Naturfotograf 2004” af Sveriges Naturvårdsverk.

Nu kan disse fotos ses på udstillingen 'Sverige fra luften' i Kulturhavn Gilleleje. Lars Bygdemark dukker selv op og holder foredrag, hvor han kan opleves på trappen i biblioteket, tirsdag 20. november kl. 17, hvor han fortæller om sin teknik og viser lysbilleder. Der er gratis adgang.

CV

Møde i seniorkredsen

MØDE Det er Agabe Indiens arbejde, der er centrum for mødet i Helsinge Seniorkreds. Deltagerne får besøg af Gert Svendsen, som fortæller om Agabe Indiens arbejde og om ildsjælen Biskop Jacob, som efter som 12-årig at blive helbredt for en dødelig sygdom, besluttede at give sit liv helt og fuldt til Jesus og arbejde for børn og unge i Indien.

Til mødet, der foregår tirsdag 20. november kl. 19 kan man høre mere om et fantastisk arbejde blandt 6500 børn og unge, om arbejdet blandt gadebørn, og om hvordan Agape Indien uddanner mange unge mennesker til gavn for det indiske samfund.

Anni og Ege Rasmussen, som har besøgt Biskop Jacob og børnehjemmene, vil vise billeder derfra.

Der er naturligvis kaffe og kage, og det hele finder sted Rundinsvej 46 i Helsinge.

Der er gratis adgang. Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30336746) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21715694). Mødet er arrangeret af Helsinge Seniorkreds.

Næste møde er tirsdag 11. december kl. 17.30, hvor der er juleafslutning med spisning, lotteri og kaffebord. Birger Daniel Petersen taler over emnet: 'Jesus kom – Jesus kommer.'

CV