Spillerne fra Nordsjælland Håndbold kan også se frem til at løbe på banen i den kommende sæson efter at klubbens økonomi nu igen er stabil. Arkivfoto: Jan F. Stephan

Spillerne fra Nordsjælland Håndbold kan også se frem til at løbe på banen i den kommende sæson efter at klubbens økonomi nu igen er stabil. Arkivfoto: Jan F. Stephan

Regnskab i balance: Håndboldklub reddet

Nordsjælland Håndbold kommer ud med regnskab der 'går i nul', fortæller klubbens formand

Af
Jesper Gisli

De har haft kniven for struben og minus på kontoen siden 10. januar, hvor Nordsjælland Håndbold gik ud med den dystre melding: 'Vi mangler 1,8 millioner kroner. Findes de ikke, lukker vi'.

En storstilet redningsaktion blev sat i gang, og alle med klubhjerte gik ud med hatten i hånden.

Stille men sikkert blev det ene beløb efter det andet hentet ind, sponsorater blev gentegnet og flere forhøjet, og de tre kommuner Hillerød, Gribskov og Helsingør har spyttet i kassen.

Og alt i mens spillerne på banen imponerede håndbold-Danmark og stik i mod forudsigelser, eksperter, spillermateriale - og økonomi - spillede sig i slutspillet, kæmpede bestyrelsen på de bonede gulve med at finde penge til overlevelse.

De penge er hjemme nu, fortæller klubbens formand Jørgen Simonsen.

"Vi kommer ud med et regnskab der går i nul. Så, det betyder, at vi også spiller håndbold i næste sæson", understreger Jørgen Simonsen og fortsætter.

"Men økonomien er hele tiden en udfordring. Hele tiden. Hver eneste dag. Sådan er det for os. Vi har et af ligaens laveste budgetter, og vi skal hele tiden kæmpe for hver en krone. Men takket være gentegninger af sponsorater, et par nye sponsorer, og lidt hjælp fra kommunerne og hér og dér, så er det lykkedes at gå i nul, og det er vi selvfølgelig glade og lettede over".

Formand forstår ikke virksomhederne

"Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen. I Jylland er der ikke en virksomhed der ikke er sponsor i den lokale håndboldklub. Se på Skjern. Her er det utænkeligt, at en virksomhed ikke på en eller anden måde er med i Skjern Håndbold. Hvis ikke virksomhedens ejere selv har taget initiativ til det, så går medarbejderne ind på chefens kontor og siger at virksomheden bør være med, så medarbejderne kan komme til håndbold. Det er en helt anden kultur derovre. Kunne vi bare få lidt af det herover, så ville tingene se anderledes ud. Men her i Nordsjælland har virksomhederne den opfattelse, at et sponsorat kun er at støtte os. De kan ikke se den fantastiske mulighed for markedsføring og en masse andet ud af de penge. Jeg forstår dem simpelthen ikke. Det må jeg sige", siger Jørgen Simonsen.

Men er du og bestyrelsen så de rigtige til at stå i spidsen for klubben, hvis I ikke kan overbevise virksomhederne om noget så åbenlyst?

"Det spørger vi os jo også selv om hele tiden, det er klart. Og det er da også derfor, at vi også ret aktivt har hentet nye og yngre kræfter ind i bestyrelsen og i organisationen. Så kan vi sikre, at der kommer flere og andre øjne på det hele, også sponsorsiden. Men ellers synes jeg faktisk vi har fat i den lange ende. Vi har årets træner, vi har to spilere på årets hold, vi har fyldte håndboldjhaller, og vi kom i slutspillet. Det går meget godt - og det forstår jeg ikke at virksomhederne heroppe ikke kan se giver kæmpe muligheder for dem som sponsorer. Men vi kæmper videre", siger Jørgen Simonsen til Ugeposten.

Publiceret 05 July 2018 15:29

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV