'Jeg er aldrig kommet for sent': 77-årige Jette knokler på livet løs

"Jeg er aldrig kommet for sent", siger 77-årige Jette Damgaard der sidder ved kassen i Super Brugsen 15 timer om ugen

Af
Af Alice Riis bach

Seniorer Hun er én blandt 11 medarbejdere over 70 år, som går på arbejde på nedsat tid i SuperBrugsen i Gilleleje hver uge. Selv ikke da Jette Damgaards cykel punkterede på vej til arbejdet i SuperBrugsen, kom hun ikke for sent:

”Så løb jeg vejen resten af med min cykel og jeg kom ikke for sent,” griner Jette Damgaard.

”Til oktober har jeg været her i 10 år. Jeg startede først her, da jeg faktisk var folkepensionist. Jeg fyldte 77 i sidste måned. Og jeg glæder mig hver dag, når jeg skal på arbejde. Jeg arbejder 15 timer om ugen plus det løse. De kan altid ringe til mig, hvis der er sygdom eller de står og akut har brug for nogen, fordi det vælter ind med kunder. Så ringer de til mig: ’Jette kan du ikke komme? Jo, jeg skal lige i bad, så kommer jeg.’ Det er rart at have en, der altid kan rykke ud, ikke,” smiler Jette Damgaard.

Sagen i egen hånd

”I tidernes morgen blev jeg udlært på et advokatkontor. Så var jeg et enkelt år i et engrosfirma, men sad ni år i den Danske Bank og så har jeg været 25 år indenfor shippingbranchen. Jeg startede faktisk som receptionist. Det var så spændende, så læste jeg søret (retsregler for søfart, red.) og engelsk om aftenen og så blev jeg sagsbehandler. Da jeg fyldte 60 år, så blev alle på 60 år tvunget på pension. Ny ledelse, ny bestyrelse; alle de gamle skulle ud. Så tænkte jeg: ’Skal jeg på pension? Næ, det skal jeg ikke. Jeg bestemmer selv.’ Jeg havde kontrakt, så jeg fik to års løn, da jeg stoppede. Det gjorde selvfølgelig også, at jeg kunne komme videre.”

Jette Damgaard tog sagen i egen hånd og begyndte i en helt ny branche, nemlig SuperBest i Græsted.

”De søgte en medarbejder, de søgte en ung pige, så kontaktede jeg dem og spurgte: ’Skal det absolut være en ung pige? Eller må det også godt være en ældre en som mig?’ Jeg kunne komme og tale med dem. Efter det interview med lederen, blev jeg ansat med det samme,” fortæller Jette Damgaard og fortsætter:

”Jeg tænkte bare, den service jeg har udøvet overfor rederier osv., det må jeg da kunne bruge til at servicere kunderne i en butik, når jeg er vant til det. Og det holder meget godt stik.”

Ikke rart at gå hjemme

Efter seks år i SuperBest stoppede Jette Damgaard, men det holdt ikke mere end et halvt år, for hun brød sig ikke om at gå derhjemme. Derfor begyndte hun i SuperBrugsen i Gilleleje:

”Jeg skal ud og have med mennesker at gøre. Det giver mig så meget. Jeg har jo også en eller anden ide om, at jo mere man laver, jo mere man er engageret i tingene, jo bedre holder man sygdom fra livet. Så længe jeg ikke har nogle fysiske eller psykiske skader, så længe at jeg synes det er sjovt at gå på arbejde, jamen hvorfor så ikke?” Spørger Jette Damgaard.

Ros, søde kunder, godt sammenhold og gode chefer

”Jeg tror, man holder længere ved at gøre det. Jeg tror, at der er rigtig mange, der falder sammen og ligesom ikke ved, hvad de skal få deres hverdag til at gå med. Og her, da bliver du bekræftet i alt, hvad du laver, og det er jo positivt. Tænk, der er nogen, der roser dig. Det er jo selvforstærkende. Jeg synes, det er dejligt, når kunderne roser og takker og synes nogle gange, det har været en dejlig oplevelse bare at handle ind. Så er meget nået. Men nu er det også en fantastisk arbejdsplads,” understreger Jette Damgaard og forklarer:

”Vi har nogle kanongode chefer. De støtter os hele vejen igennem og det er jo vidunderligt at opleve det. Og nogle rigtig, rigtig gode kollegaer, der også hjælper og støtter med alt. Kunderne, fantastisk kunder, søde og smilende, langt de fleste. Lige her i sommerperioden kommer der mange turister, men de har sommerhuse heroppe, så de kommer jo også år efter år. Det er lidt sjovt, slutter Jette Damgaard.

Med tre børn, fire børnebørn og tre oldebørn er der tit en familiebegivenhed i Jette Damgaards familie. Så når Jette Damgaard ikke arbejder ved kassen i SuperBrugsen, er hun ofte til familiefester.

Publiceret 26 June 2018 10:30

SENESTE TV

Flyfotograf udstiller og holder foredrag

Udstilling Lars Bygdemark er uden tvivl Sveriges bedste flyfotograf. I mere end 40 år har han fløjet over Sverige og taget billeder af et land med mange forskellige landskabstyper: Bølgende landbrugsarealer med marker og enge, som sammen danner stilfulde kludetæpper, maleriske småbyer og samfund. Slingrende kyststrækninger med tusindtal øer og skær.

Skove som strækker sig så langt, at man føler sig fortabt. I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger.

Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt: plovfurer efter en traktor eller industriens anlæg og miljømønstre. Lars Bygdemark blev valgt til ”Årets Naturfotograf 2004” af Sveriges Naturvårdsverk.

Nu kan disse fotos ses på udstillingen 'Sverige fra luften' i Kulturhavn Gilleleje. Lars Bygdemark dukker selv op og holder foredrag, hvor han kan opleves på trappen i biblioteket, tirsdag 20. november kl. 17, hvor han fortæller om sin teknik og viser lysbilleder. Der er gratis adgang.

CV

Møde i seniorkredsen

MØDE Det er Agabe Indiens arbejde, der er centrum for mødet i Helsinge Seniorkreds. Deltagerne får besøg af Gert Svendsen, som fortæller om Agabe Indiens arbejde og om ildsjælen Biskop Jacob, som efter som 12-årig at blive helbredt for en dødelig sygdom, besluttede at give sit liv helt og fuldt til Jesus og arbejde for børn og unge i Indien.

Til mødet, der foregår tirsdag 20. november kl. 19 kan man høre mere om et fantastisk arbejde blandt 6500 børn og unge, om arbejdet blandt gadebørn, og om hvordan Agape Indien uddanner mange unge mennesker til gavn for det indiske samfund.

Anni og Ege Rasmussen, som har besøgt Biskop Jacob og børnehjemmene, vil vise billeder derfra.

Der er naturligvis kaffe og kage, og det hele finder sted Rundinsvej 46 i Helsinge.

Der er gratis adgang. Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30336746) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21715694). Mødet er arrangeret af Helsinge Seniorkreds.

Næste møde er tirsdag 11. december kl. 17.30, hvor der er juleafslutning med spisning, lotteri og kaffebord. Birger Daniel Petersen taler over emnet: 'Jesus kom – Jesus kommer.'

CV