Har været gift i 65 år: 'Vi har været lige forelskede i alle år og er det stadig'

Egon og Kitty Petersen fejrer den 22. juni krondiamantbryllup. 'Vi har været lige forelskede i alle år,' siger de

Af
Jeppe Helkov

Tinder, dating-apps og internettet. Mulighederne er mange, hvis man i dag skal prøve at finde sin udkårne. Men sådan var det bestemt ikke, da Kitty mødte sin kommende husbond Egon i 1951.

Dengang kunne man ikke gemme sig bag en skærm og så bare vente på, at den helt rigtige dukkede op. I stedet gik man til bal.

"Vi mødte hinanden på Bornholm. Jeg boede derovre, og Kitty var på gennemrejse. Jeg så hende, og så fik hun ikke lov til at smutte igen. Siden har vi holdt sammen," siger Egon Petersen, der om 14 dage bliver 85.

Da de mødtes var Kitty 16 år gammel, mens Egon var 17 år gammel. Men selvom det i dag er højest usædvanligt at møde sin livspartner så tidligt, var hverken Kitty eller Egon dengang i tvivl om, at de skulle tilbringe resten af livet sammen.

"Vi har været lige forelskede i alle år og er det stadig. Vi trængte begge to til nogen, der holdte af én. Jeg mistede min far tidligt, og Egon havde også brug for lidt støtte. Så fandt vi hinanden," siger Kitty.

Hvad faldt I for ved hinanden?

"Nu må du ikke grine. Vi var ude at danse. Så tænkte jeg, at Egon havde et skønt smil - og sikke en dejlig stor næse," siger Kitty og bryder ud i latter.

"Vi dansede så godt sammen og havde det så sjovt. Det var dit smil og din næse," fortsætter hun.

"Der var kemi. Det er underligt nok, men den var der bare lige med det samme," siger Egon.

"Ja, vi elskede begge at danse og gør det stadig. Nu går det bare ikke så hurtigt længere," siger Kitty.

Og Egon og Kitty har allerede nu nok også brugt mere tid sammen, end de fleste ægtepar gør i et helt liv. Indtil de var 60 havde de en slagterbutik, hvor de fleste af døgnets vågne timer blev brugt sammen.

Derfor har de også altid haft det lidt svært ved at skulle væk fra hinanden. Da Kitty var 30 rejste hun første, sidste og eneste gang uden Egon.

"Jeg skulle til Marokke med en veninde. Egon og jeg kunne ikke begge to holde fri fra forretningen. Hende, jeg rejste med, kunne heller ikke rejse med sin mand. Så vi delte os," siger Kitty.

"På hele ferien længdes jeg hjem efter Egon. Når jeg gik i seng om aftenen, kunne jeg næsten ikke falde i søvn. Min veninde spurgte, hvorfor jeg hele tiden vendte og drejede mig. Jeg måtte sige, at jeg manglede min mand, dér hvor hun lå. Hun mente, vi skulle nyde det, mens vi rejste. Men jeg har det bedst sammen med Egon. Siden har vi rejst sammen."

Når Egon og Kitty ser tilbage på de 65 års ægteskab, har de et bud på, hvad der har fungeret for dem.

"Man skal give lidt af sig selv og have respekt for hinanden. Man skal løse problemerne sammen og ikke gå i seng og være sur på hinanden. Man skal løse problemerne, mens man er vågen," siger Kitty.

Egon er enig.

" Vi har haft det godt i alle årene, og har kunnet klare alle problemer. Vi er også forskellige på mange områder. Det tror jeg er det bedste. Hvis begge bare siger ja til det hele og ikke kan diskutere det, tror jeg det går galt. Mange tror, at græsset altid er grønnere på den anden side, men det er det sgu ikke," slutter han.

Publiceret 22 June 2018 09:00

SENESTE TV