Gik fra Gribskov til Sydafrika: 250.000 kr. er på vej til Kræftens Bekæmpelse

Deltagerne i Stafet for Livet i Gribskov gik 9.799 kilometer. Det giver minumim 250.000 kr. til Kræftens Bekæmpelse

Af
Af Jeppe Helkov

Vejret var godt. Næsten for godt faktisk. Men arrangørerne af sidste weekends Stafet for Livet i Ramløse klager alligevel ikke.

Men hvordan kan man også det, når man man igen formåede at samle over 250.000 kr. til Kræftens Bekæmpelse. Faktisk håber Johnny Kierstein fra styregruppen, at man - når det hele er talt op - når op på at kunne sende 400.000 kr. i den gode sags retning.

"Indtil videre er der kommet lige godt 250.000 kr. ind. Men der kommer flere. Holdene har haft det, der hedder rundesponsorer, hvor der bliver betalt, alt efter hvor mange runder holdene går. Så det skal først gøres op, og så skal sponsorerne indbetale. Men allerede nu ser det fornuftigt ud," siger han.

I Stafet for Livet går en af deltagerne på hvert hold skiftevis rundt på en bane 20 timer. Det symboliserer, at kræft er noget, man kæmper mod hele døgnet rundt. Og der bliver trasket igennem hos deltagerne.

I år blev der gået vanvittige 9.799 kilometer på de 20 timer. Det svarer til at deltagerne har gået fra Ramløse til Sydafrika.

Men selvom Stafetten altså igen forløb til perfektion, er der alligevel lidt malurt i bægeret. Antallet af deltagere i stafetten er faldet i de seneste år. I år var der 750 deltagere. Da det gik bedst var det tal oppe på over 1.000.

"Deltagerantallet er lidt som forventet. Der er temmelig mange velmendende organisationer, der samler ind. Der er flere om buddet. Det gør, at folk begynder at sortere i, hvad de vil deltage i," siger Johnny Kierstein.

Antallet af deltagere gør også, at den indsamlede sum er lavere end de foregående år. Men det er heller ikke noget, der ryster Johnny Kierstein.

"Det går lidt tilbage, men hvis man nu tager de otte tidligere år, vi har eksisteret, så har vi indsamlet 3,1 mio. kr. Divideret du det op, har vi indsamlet 400.000 kr. i gennemsnit om året. Det skal vi meget gerne komme op på igen i år. Kan vi blive ved med at holde det niveau fremover, ser det rigtig godt ud," siger han og fortæller, at de mange frivillige hænder gør, at det hele går op i en højere enhed.

"Vi har ove 100 frivillige til at hjælpe. Det er alt lige fra cotainer-udlejning, der ikke koster os noget - til musikere, der spiller gratis. Uden dem ville det ikke kunne lade sig gøre," slutter han.

Publiceret 22 June 2018 11:00

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV