Politiet takker befolkningen for hjælp i efterforskningen af voldtægtssag. Modelfoto.

Politiet takker befolkningen for hjælp i efterforskningen af voldtægtssag. Modelfoto.

Fældet af DNA-spor: Mand anholdt for to voldtægter - med 10 års mellemrum

Af
Jeppe Helkov

Nordsjællands Politi har siden midten af maj efterforsket en voldtægt begået mod en 33-årig kvinde. Voldtægten blev begået i Hornbæk Plantage på kanten til Gribskov. Politiet mistænker nu en 41-årig mand fra Veksø for at stå bag. Manden mistænkes også for at have begået en voldtægt for 10 år siden.

Den 33-årige kvinden blev kl. 14 den 17. maj overfaldet og voldtaget. Efterfølgende sikrede Nordsjællands Politi sig DNA-materiale fra gerningsmanden, ligesom offeret gav et detaljeret signalement af manden. Kvinde beskrev blandt andet, at manden lugtede af tobak og var beskidt på hænderne, som om han havde rodet med biler eller jord.

De spor har givet Nordsjællands Politi noget at arbejde videre med. Og DNA-prøvet knytter altså nu gerningsmanden til voldtægten. Men DNA-profilen er samtidig også blevet kædet sammen med en 10 år gammel sag om voldtægt ved anden kønslig omgang begået mod en 17-årig pige.

" I går klokken 14.30 modtog politiet svar fra retsgenetisk center om sammenligningen mellem sigtedes DNA og DNA fundet i begge sager," sagde senioranklager ved Nordsjællands Politi, Bente Schnack, ifølge Ekstra Bladet ved grundlovsforhøret fredag.

"Det er mere end en million gange mere sandsynligt, at DNA'et fundet i sagerne stammer fra sigtede end en anden," sagde hun videre.

Den tidligere voldtægt stammer fra den 27. april 2008. Uden for Søsum ved Stenløse stod en 17-årige pige af bussen efter en bytur. I mørket greb en mand fat i pigen og trak hende i et buskads. Her blev hun forsøgt voldtaget, men offeret gjorde så meget modstand, at gerningsmanden til sidst stak af.

Fra pigens bluse sikrede politiet et DNA-spor fra manden, som altså nu har vist sig at passe på den mistænkte fra voldtægten i Hornbæk Plantage.

Det er ikke første gang, at den sigtede er i politiets søgelys. Ifølge Helsingør Dagblad er han tidligere straffet for seksuel omgang med en pige, der på tidspunktet var under 12 år. Sagen stammer tilbage fra 1996. Her blev han idømt 60 dages betinget fængsel for overgrebet.

Den 41-årige blev fredag af retten varetægtsfængslet frem til den 20. juli.

Nordjællands Politi har i forbindelse med efterforskningen modtaget flere henvendelser fra borgere. Det er politikommissær Henrik Gunst tanknemmelig for.

"Jeg vil gerne sige tak til de borgere, som har delt deres viden og informationer," siger han i en pressemeddelelse.

Publiceret 22 June 2018 00:00

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV