Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Biler ribbet: Stjal alle airbags

Indbrud hos bilfirma i Helsinge

Af
Jens Berg Thomsen

Der har været indbrud hos bilfirmaet Ove Jensen Biler i Helsinge. Der er stjålet airbags fra i alt otte biler, fortæller Leif Jensen, der er salgsansvarlig.

Politiets døgnrapport bevidner yderligere, at indbruddet er sket mellem torsdag den 14. juni klokken 17 og fredagen efter klokken ni om morgenen. De syv af bilerne har fået opbrudt døren, mens tyvenen har fået adgang på den sidste bil ved at smadre en siderude.

Publiceret 22 June 2018 01:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs