Skomenuen lukker når sommeren går på hæld

Han har solgt sko i 46 år, men snart er det slut

Af
Jesper Gisli

Jørn Rudå har ikke holdt tre ugers ferie siden sommeren 2001, så nu skal det være.

Med udgangen af august lukker og slukker Skomenuen i Gilleleje efter 13 år med sko over disken i Vesterbrogade.

Parret Anette og Jørn Rudå ser frem til deres otium sammen når de sidste sko er solgt, og så skal der rejses.

"Det har været min drøm i flere år, at rejse op langs Norges kyst, helt op til Tromsø. Skiftevis med bil og med båd, og bare nyde det fuldstændigt fantastiske landsskab de har deroppe. Det skal vi nu", siger Jørn Rudå og fortsætter.

"Men jeg synes da at det er ambivalent at skulle lukke ned. På den ene side glæder jeg mig til at få en anden frihed, at lave noget andet i livet sammen med min kone end at sælge sko, og de rejser vi skal ud på - men samtidigt er det jo også meget meget mærkeligt at skulle undvære kunderne, det sociale liv, Gilleleje, og alle de gode oplevelser vi har ved at have butikken. Men, alt har en ende, og nu skal det være", siger skohandleren, der har arbejdet i 50 år, 46 år med sko, og 13 år i Gilleleje.

Før tiden i Gilleleje havde Jørn en butik i både Helsingør og i Valby, men de blev solgt fra, og fra Anette blev hevet ind fra en stilling som sekretær på Esbønderup Sygehus til at sælge sko sammen med manden.

Privat bor parret i Ålsgårde, til efteråret fylder Jørn Rudå 67 år, og Anette går samtidigt på efterløn. Parret lover at besøge Gilleleje fra tid til anden.

"Vi kan slet ikke lade være! Gilleleje er den skønneste by, og en by der er udvikling og en god stemning i - så Gilleleje skal nok gå en god fremtid i møde. Vi kommer forbi og hygger ind i mellem. Vi kan slet ikke holde os væk".

Publiceret 21 June 2018 15:11

SENESTE TV