Anette og Jørn lukker og slukker, og går på pension med udgangen af august.

Anette og Jørn lukker og slukker, og går på pension med udgangen af august.

Skomenuen lukker når sommeren går på hæld

Han har solgt sko i 46 år, men snart er det slut

Af
Jesper Gisli

Jørn Rudå har ikke holdt tre ugers ferie siden sommeren 2001, så nu skal det være.

Med udgangen af august lukker og slukker Skomenuen i Gilleleje efter 13 år med sko over disken i Vesterbrogade.

Parret Anette og Jørn Rudå ser frem til deres otium sammen når de sidste sko er solgt, og så skal der rejses.

"Det har været min drøm i flere år, at rejse op langs Norges kyst, helt op til Tromsø. Skiftevis med bil og med båd, og bare nyde det fuldstændigt fantastiske landsskab de har deroppe. Det skal vi nu", siger Jørn Rudå og fortsætter.

"Men jeg synes da at det er ambivalent at skulle lukke ned. På den ene side glæder jeg mig til at få en anden frihed, at lave noget andet i livet sammen med min kone end at sælge sko, og de rejser vi skal ud på - men samtidigt er det jo også meget meget mærkeligt at skulle undvære kunderne, det sociale liv, Gilleleje, og alle de gode oplevelser vi har ved at have butikken. Men, alt har en ende, og nu skal det være", siger skohandleren, der har arbejdet i 50 år, 46 år med sko, og 13 år i Gilleleje.

Før tiden i Gilleleje havde Jørn en butik i både Helsingør og i Valby, men de blev solgt fra, og fra Anette blev hevet ind fra en stilling som sekretær på Esbønderup Sygehus til at sælge sko sammen med manden.

Privat bor parret i Ålsgårde, til efteråret fylder Jørn Rudå 67 år, og Anette går samtidigt på efterløn. Parret lover at besøge Gilleleje fra tid til anden.

"Vi kan slet ikke lade være! Gilleleje er den skønneste by, og en by der er udvikling og en god stemning i - så Gilleleje skal nok gå en god fremtid i møde. Vi kommer forbi og hygger ind i mellem. Vi kan slet ikke holde os væk".

Publiceret 21 June 2018 15:11

SENESTE TV

Flyfotograf udstiller og holder foredrag

Udstilling Lars Bygdemark er uden tvivl Sveriges bedste flyfotograf. I mere end 40 år har han fløjet over Sverige og taget billeder af et land med mange forskellige landskabstyper: Bølgende landbrugsarealer med marker og enge, som sammen danner stilfulde kludetæpper, maleriske småbyer og samfund. Slingrende kyststrækninger med tusindtal øer og skær.

Skove som strækker sig så langt, at man føler sig fortabt. I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger.

Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt: plovfurer efter en traktor eller industriens anlæg og miljømønstre. Lars Bygdemark blev valgt til ”Årets Naturfotograf 2004” af Sveriges Naturvårdsverk.

Nu kan disse fotos ses på udstillingen 'Sverige fra luften' i Kulturhavn Gilleleje. Lars Bygdemark dukker selv op og holder foredrag, hvor han kan opleves på trappen i biblioteket, tirsdag 20. november kl. 17, hvor han fortæller om sin teknik og viser lysbilleder. Der er gratis adgang.

CV

Møde i seniorkredsen

MØDE Det er Agabe Indiens arbejde, der er centrum for mødet i Helsinge Seniorkreds. Deltagerne får besøg af Gert Svendsen, som fortæller om Agabe Indiens arbejde og om ildsjælen Biskop Jacob, som efter som 12-årig at blive helbredt for en dødelig sygdom, besluttede at give sit liv helt og fuldt til Jesus og arbejde for børn og unge i Indien.

Til mødet, der foregår tirsdag 20. november kl. 19 kan man høre mere om et fantastisk arbejde blandt 6500 børn og unge, om arbejdet blandt gadebørn, og om hvordan Agape Indien uddanner mange unge mennesker til gavn for det indiske samfund.

Anni og Ege Rasmussen, som har besøgt Biskop Jacob og børnehjemmene, vil vise billeder derfra.

Der er naturligvis kaffe og kage, og det hele finder sted Rundinsvej 46 i Helsinge.

Der er gratis adgang. Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30336746) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21715694). Mødet er arrangeret af Helsinge Seniorkreds.

Næste møde er tirsdag 11. december kl. 17.30, hvor der er juleafslutning med spisning, lotteri og kaffebord. Birger Daniel Petersen taler over emnet: 'Jesus kom – Jesus kommer.'

CV