Anette og Jørn lukker og slukker, og går på pension med udgangen af august.

Anette og Jørn lukker og slukker, og går på pension med udgangen af august.

Skomenuen lukker når sommeren går på hæld

Han har solgt sko i 46 år, men snart er det slut

Af
Jesper Gisli

Jørn Rudå har ikke holdt tre ugers ferie siden sommeren 2001, så nu skal det være.

Med udgangen af august lukker og slukker Skomenuen i Gilleleje efter 13 år med sko over disken i Vesterbrogade.

Parret Anette og Jørn Rudå ser frem til deres otium sammen når de sidste sko er solgt, og så skal der rejses.

"Det har været min drøm i flere år, at rejse op langs Norges kyst, helt op til Tromsø. Skiftevis med bil og med båd, og bare nyde det fuldstændigt fantastiske landsskab de har deroppe. Det skal vi nu", siger Jørn Rudå og fortsætter.

"Men jeg synes da at det er ambivalent at skulle lukke ned. På den ene side glæder jeg mig til at få en anden frihed, at lave noget andet i livet sammen med min kone end at sælge sko, og de rejser vi skal ud på - men samtidigt er det jo også meget meget mærkeligt at skulle undvære kunderne, det sociale liv, Gilleleje, og alle de gode oplevelser vi har ved at have butikken. Men, alt har en ende, og nu skal det være", siger skohandleren, der har arbejdet i 50 år, 46 år med sko, og 13 år i Gilleleje.

Før tiden i Gilleleje havde Jørn en butik i både Helsingør og i Valby, men de blev solgt fra, og fra Anette blev hevet ind fra en stilling som sekretær på Esbønderup Sygehus til at sælge sko sammen med manden.

Privat bor parret i Ålsgårde, til efteråret fylder Jørn Rudå 67 år, og Anette går samtidigt på efterløn. Parret lover at besøge Gilleleje fra tid til anden.

"Vi kan slet ikke lade være! Gilleleje er den skønneste by, og en by der er udvikling og en god stemning i - så Gilleleje skal nok gå en god fremtid i møde. Vi kommer forbi og hygger ind i mellem. Vi kan slet ikke holde os væk".

Publiceret 21 June 2018 15:11

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV