Cykelstien mellem Laugø og Helsinge er farlig, fortæller en borger. Foto: Jens Berg Thomsen

Cykelstien mellem Laugø og Helsinge er farlig, fortæller en borger. Foto: Jens Berg Thomsen

Cyklist advarer: Jeg bruger ikke stien længere. Den er vanvittig farlig

Trærødder har gjort livet farligt på cykelsti mellem Laugø og Helsinge

Farligt Rødder fra træerne langs cykelstien har gjort det farligt for cyklister at bruge stien mellem Helsinge og Laugø. Det mener Jens Trenckner, der selv bor i området, men som ikke længere tør bruge cykelstien.

"Rødderne er skyld i, at der er sådan nogle høje, skarpe kanter hen over cykelstien. Det er vanvittigt farligt," siger han.

Han frygter også, at hvis rødderne bliver fjernet, så opstår der et nyt problem.

"Hvis de bliver kappet, så vælter træerne, når der kommer stormvejr næste gang. Sidste gang, der var en stor storm, så røg en del af træerne, der står på østsiden af cykelstien," siger han.

Politianmeldelse

"Vi har tænkt os at politianmelde det, for det er et brud. Jeg er selv faldet og har slået min hofte, og to af mine venner tør ganske enkelt ikke køre der mere, fordi det er så farligt. Selv er jeg begyndt at køre ude på vejen også," siger han.

"Problemet er, at der ikke er noget alternativ til cykelstien. Det er RUTEN."

"Og i ferien kommer der mange turister, der så skal køre der," siger han.

Jens Treckner overvejer nu at melde sagen til politiet, og han har igennem længere tid forsøgt at få kommunen i tale, men det er ikke lykkedes.

Publiceret 21 June 2018 09:00

SENESTE TV

Flyfotograf udstiller og holder foredrag

Udstilling Lars Bygdemark er uden tvivl Sveriges bedste flyfotograf. I mere end 40 år har han fløjet over Sverige og taget billeder af et land med mange forskellige landskabstyper: Bølgende landbrugsarealer med marker og enge, som sammen danner stilfulde kludetæpper, maleriske småbyer og samfund. Slingrende kyststrækninger med tusindtal øer og skær.

Skove som strækker sig så langt, at man føler sig fortabt. I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger.

Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt: plovfurer efter en traktor eller industriens anlæg og miljømønstre. Lars Bygdemark blev valgt til ”Årets Naturfotograf 2004” af Sveriges Naturvårdsverk.

Nu kan disse fotos ses på udstillingen 'Sverige fra luften' i Kulturhavn Gilleleje. Lars Bygdemark dukker selv op og holder foredrag, hvor han kan opleves på trappen i biblioteket, tirsdag 20. november kl. 17, hvor han fortæller om sin teknik og viser lysbilleder. Der er gratis adgang.

CV

Møde i seniorkredsen

MØDE Det er Agabe Indiens arbejde, der er centrum for mødet i Helsinge Seniorkreds. Deltagerne får besøg af Gert Svendsen, som fortæller om Agabe Indiens arbejde og om ildsjælen Biskop Jacob, som efter som 12-årig at blive helbredt for en dødelig sygdom, besluttede at give sit liv helt og fuldt til Jesus og arbejde for børn og unge i Indien.

Til mødet, der foregår tirsdag 20. november kl. 19 kan man høre mere om et fantastisk arbejde blandt 6500 børn og unge, om arbejdet blandt gadebørn, og om hvordan Agape Indien uddanner mange unge mennesker til gavn for det indiske samfund.

Anni og Ege Rasmussen, som har besøgt Biskop Jacob og børnehjemmene, vil vise billeder derfra.

Der er naturligvis kaffe og kage, og det hele finder sted Rundinsvej 46 i Helsinge.

Der er gratis adgang. Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30336746) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21715694). Mødet er arrangeret af Helsinge Seniorkreds.

Næste møde er tirsdag 11. december kl. 17.30, hvor der er juleafslutning med spisning, lotteri og kaffebord. Birger Daniel Petersen taler over emnet: 'Jesus kom – Jesus kommer.'

CV