S-medlem: Jeg vil have en uvildig undersøgelse

Attendo-forløb skal undersøges af nogen udefra, mener socialdemokrat

Af
Af Jens Berg Thomsen

attendo Mens udvalgsformand i ældre-, social og sundhedsudvalget Pia Foght (S) ikke har taget stilling endnu, mener hendes partifælle, byrådsmedlem Mikkel Andersen, at der bør ske en uvildig undersøgelse af Attendo-forløbet i Gribskov Kommune. Det har han blandt andet skrevet i et læserbrev (Ugeposten 12. juni, red.), og han uddyber over for Ugeposten.

"Det her handler rigtig meget om, at der kommer en læring af, hvad der er sket på hele ældreområdet. Både så Attendo kan få det at vide, hvis de har lavet fejl, men også hvis der er er sket fejl inden for kommunen," siger han.

Ældre- social- og sundhedsudvalget tog ikke stilling til uvildig undersøgelse eller ej på sit seneste møde, men sendte sagen videre til økonomiudvalgsmødet til august.

"Nu er det så op til økonomiudvalget. Men det er vigtigt for mig, at vi får denne uvildige undersøgelse og får at vide, hvad der præcist er sket i denne sag," siger Mikkel Andersen.

Hvis du var udvalgsformand, hvad ville du så have gjort?

"Så ville jeg have valgt en anden måde at gøre det på. Så skulle undersøgelsen handle om, hvad der sker ude hos borgerne. Hvad det for en pleje, de har fået, og hvad vi kunne gøre bedre. Den skulle have været mere nysgerrig, så vi får en bedre pleje hos borgerne.

Havde du truffet samme beslutning som udvalget?

"Jeg havde stillet et ændringsforslag på en uvildig undersøgelse. Det havde jeg stillet som forslag."

Så man kan konstatere, at du ikke er enig med din partifælle i denne sag?

"Man kan ihvertfald konstatere, at det er vigtigt for mig, at vi får denne uvildige undersøgelse, så vi får at vide, hvad der er op og ned i denne her sag," siger Mikkel Andersen.

Som nævnt andetsteds har udvalgsformand og medlem af økonomiudvalget Pia Foght ikke gjort op med sig selv, om hun er for eller imod en uvildig undersøgelse.

"Jeg vil være ydmyg i det her. Jeg vil lytte på, hvad der bliver sagt i økonomiudvalget, og hvad andre siger. Jeg vil ikke tvinge noget igennem som formand i ældre, social og sundhed. Jeg synes, det er vigtigt, at det er et enigt økonomiudvalg, der træffer denne her beslutning. Hvis der er stemning for at give 3-6 millioner kroner for en undersøgelse, så er det det, vi gør.

Jeg mener, dialogen skal være i økonomiudvalget. Ikke i ældre, social og sundhed. Min eneste betragtning er økonomien og så personaletrækket," siger hun.

Både Venstres Natasha Enetoft og De Konservatives Trine Egetved har givet udtryk for ønske om en uvildig undersøgelse, og din egen partifælle Mikkel Andersen vil også gerne have en uvildig undersøgelse. Hvad siger du til det?

"Jeg har ikke stemt noget ned i ældre-, social- og sundhedsudvalget. Jeg har sendt den videre til økonomiudvalget, så en Trine Egetved, en Natasha Enetoft og en Mikkel Andersen kan blive hørt. Jeg har ikke stemt det ned. Det var meget bevidst, og jeg har tænkt det meget igennem. Min konklusion er, at det ikke skal være mit udvalg, hvor der sidder tre, der var med i det sidste forløb. Det er alene opmærksomhedspunkter som jeg har i forhold til uvildig undersøgelse, men jeg er ikke færdig med at tænke, og jeg har ikke taget nogen beslutning," siger Pia Foght.

Publiceret 20 June 2018 10:30

SENESTE TV