Berit Bjørnestad. markerer 40 års jubilæet på restaurant Brasseriet. Arkivfoto: Jan F. Stephan

Berit Bjørnestad. markerer 40 års jubilæet på restaurant Brasseriet. Arkivfoto: Jan F. Stephan

Restaurant fejrer 40 års jubilæum

Af
Af Alice Bach Riis

Den 15. juni 2018 er det præcis 40 år siden, at restaurant Brasseriet på Nordre Havnevej i Gilleleje slog dørene op som restaurant. Dengang under navnet ’Restaurant Karen og Marie’. Restauranten var blevet ombygget fra en gammel købmandsproviant.

Berit Bjørnestad, der har været indehaver det seneste år, fejrer dagen med lidt godt til ganen.

”Vi gør det, at vi fejrer dagen i ro og mag. Vi tilbyder på et glas bobler hele dagen til alle de gæster, der kommer ind og spiser.”

Hun fremhæver konceptet med et stort og varieret smørrebrødskort til frokost, som et af restaurantens trækplastre. Et andet er beliggenheden lige ved Stejlepladsen og Gilleleje havn.

”Det er dejligt at være en del af sommerlandet,” siger Berit Bjørnestad og fortæller, at efter hun blev udlært som 19årig, arbejdede hun en sæson på ’Restaurant Karen og Marie’. Den gang kunne hun ikke forestille sig, at hun selv skulle drive restauranten, men nu som 42årig er det en drøm, der går i opfyldelse for Berit Bjørnestad.

Publiceret 20 June 2018 11:30

SENESTE TV

Flyfotograf udstiller og holder foredrag

Udstilling Lars Bygdemark er uden tvivl Sveriges bedste flyfotograf. I mere end 40 år har han fløjet over Sverige og taget billeder af et land med mange forskellige landskabstyper: Bølgende landbrugsarealer med marker og enge, som sammen danner stilfulde kludetæpper, maleriske småbyer og samfund. Slingrende kyststrækninger med tusindtal øer og skær.

Skove som strækker sig så langt, at man føler sig fortabt. I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger.

Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt: plovfurer efter en traktor eller industriens anlæg og miljømønstre. Lars Bygdemark blev valgt til ”Årets Naturfotograf 2004” af Sveriges Naturvårdsverk.

Nu kan disse fotos ses på udstillingen 'Sverige fra luften' i Kulturhavn Gilleleje. Lars Bygdemark dukker selv op og holder foredrag, hvor han kan opleves på trappen i biblioteket, tirsdag 20. november kl. 17, hvor han fortæller om sin teknik og viser lysbilleder. Der er gratis adgang.

CV

Møde i seniorkredsen

MØDE Det er Agabe Indiens arbejde, der er centrum for mødet i Helsinge Seniorkreds. Deltagerne får besøg af Gert Svendsen, som fortæller om Agabe Indiens arbejde og om ildsjælen Biskop Jacob, som efter som 12-årig at blive helbredt for en dødelig sygdom, besluttede at give sit liv helt og fuldt til Jesus og arbejde for børn og unge i Indien.

Til mødet, der foregår tirsdag 20. november kl. 19 kan man høre mere om et fantastisk arbejde blandt 6500 børn og unge, om arbejdet blandt gadebørn, og om hvordan Agape Indien uddanner mange unge mennesker til gavn for det indiske samfund.

Anni og Ege Rasmussen, som har besøgt Biskop Jacob og børnehjemmene, vil vise billeder derfra.

Der er naturligvis kaffe og kage, og det hele finder sted Rundinsvej 46 i Helsinge.

Der er gratis adgang. Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30336746) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21715694). Mødet er arrangeret af Helsinge Seniorkreds.

Næste møde er tirsdag 11. december kl. 17.30, hvor der er juleafslutning med spisning, lotteri og kaffebord. Birger Daniel Petersen taler over emnet: 'Jesus kom – Jesus kommer.'

CV