Berit Bjørnestad. markerer 40 års jubilæet på restaurant Brasseriet. Arkivfoto: Jan F. Stephan

Berit Bjørnestad. markerer 40 års jubilæet på restaurant Brasseriet. Arkivfoto: Jan F. Stephan

Restaurant fejrer 40 års jubilæum

Af
Af Alice Bach Riis

Den 15. juni 2018 er det præcis 40 år siden, at restaurant Brasseriet på Nordre Havnevej i Gilleleje slog dørene op som restaurant. Dengang under navnet ’Restaurant Karen og Marie’. Restauranten var blevet ombygget fra en gammel købmandsproviant.

Berit Bjørnestad, der har været indehaver det seneste år, fejrer dagen med lidt godt til ganen.

”Vi gør det, at vi fejrer dagen i ro og mag. Vi tilbyder på et glas bobler hele dagen til alle de gæster, der kommer ind og spiser.”

Hun fremhæver konceptet med et stort og varieret smørrebrødskort til frokost, som et af restaurantens trækplastre. Et andet er beliggenheden lige ved Stejlepladsen og Gilleleje havn.

”Det er dejligt at være en del af sommerlandet,” siger Berit Bjørnestad og fortæller, at efter hun blev udlært som 19årig, arbejdede hun en sæson på ’Restaurant Karen og Marie’. Den gang kunne hun ikke forestille sig, at hun selv skulle drive restauranten, men nu som 42årig er det en drøm, der går i opfyldelse for Berit Bjørnestad.

Publiceret 20 June 2018 11:30

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV