Martin Dønning og Anders Buhl åbner 'Månedanserens Baghave' i Tisvilde.

Martin Dønning og Anders Buhl åbner 'Månedanserens Baghave' i Tisvilde.

Fristad og månedanser i Tisvilde

9. juli åbner nyt pop-up koncept i Tisvilde

Af
Jesper Gisli

'Månedanserens Baghave' er et pop-up koncept midt i Tisvilde, som har åbent fra uge 28 til og med uge 31, hver dag kl.12.00-24.00.

"Konceptet er enkelt, vi laver vores egen lille ”fristad”/have midt i byen, med den bedste beliggenhed lige bag Birkepladsen, hvor vi etablerer 4 gadekøkkener/foodtrucks af høj kvalitet, som hver repræsenterer forskellige nationaliteter", fortæller Anders Buhl, der nu "vender hjem" til Tisvilde sammen med makkeren Martin Dønning. Sammen står de bag idéen og konceptet 'Månedanserens Baghave'.

"Hver dag laver vi after-beach fra kl. 16.00 til kl. 18.00, hvor der vil være optræden fra store artistnavne, samt mindre lokale artister og de bedste DJ’s. I dagtimerne vil der uden foran hækken ved Strandbakkevej være etableret et ”fransk mad-marked”, hvorfra vi sælger lokal frugt og grønt, samt diverse specialiteter", fortæller de to initiativtagere.

"Månedanserens Baghave skal være en ”fristad” på den positive måde – her er der plads til unge som gamle – der har lyst til en uformel mad -og kulturoplevelse. De mange gode restauranter i Tisvilde suppleres med et uformelt samlingssted inspireret af de mange foodmarkets som er etableret i de senere år. Fristadstanken kommer mest til udtryk i de mange genbrugsmaterialer som haven er indrettet med, for eksempel den 20 meter lange pallesofa som indbyder til socialt samvær."

Tisvilde mangler et mangfoldighedssted

Da Anders en sen nattetime gik en tur ned ad Hovedgaden, slog det ham pludselig at Tisvilde manglede et mangfoldighedssted!

En hurtig opringning til Martin klokken 03.42 bekræftede ham i at han havde set rigtigt…

Det tog det ikke lang tid for de to herrer at sætte ord bag handling, hvorfor der nu er skabt en plads i hjertet af Tisvilde, hvor alle er velkomne til at smage den lækre og billige mad som de bedste Foodtrucks kan levere.

"Børnene vil helt sikkert elske den lækre frisklavede burger – eller måske bare en lun crêpes. De voksne kan smage alt fra spanske tapas til original italiensk street food. Kombineret med den gamle have midt i Tisvilde, kølig rosévin og glad musik, ja så er alle ingredienserne sat til en havefest af høj kvalitet", fortæller de to kammerater og initiativtagere.

Martin og Anders har begge arbejdet sammen før, dog i en helt anden konstellation. Faktisk var det Martin der som restaurantchef på det legendariske Restaurant Konrad i indre by, helt tilbage i slut 90’erne, ansatte Anders i hans første job som tjener. Efter mange års tilløb er det nu lykkedes ”Kronprinsen” og ”Lærlingen” at finde sammen i et frugtbart samarbejde, som kommer alle i Tisvilde til gavn.

Følg Månedanserens Baghave på Facebook: @maanedanseren eller på Instagram: maanedanseren

Anders og Martin om Månedanseren og månefesten

I Asien er Månefesten en fejring af høsten og en forberedelse til vinteren.

Men i Tisvilde er historien bag Månedanseren en helt anden:

”Amors kusine – Månedanseren, som med sin insisterende og æggende tiltrækningskraft får alle til at søge beruselsen i vinen og kærligheden..

Når vinen nydes i fuldmånens skær og mændene lader skægget stå, så ved man at sommeren er kommet i al dens pragt. Når kvinderne i deres fnuglette sommerkjoler danser som natsværmere i natten og alting dufter af kærlighed, så er det Månedanseren der er på spil.

Heroppe er der intet baggrundslys fra storbyen – gengivelsen af himmellegemerne bliver ekstra tydelig her i Tisvilde. Her har Månedanseren frit spil til at vække alle til live”.

Publiceret 20 June 2018 11:13

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV