'Den stod helt stille': Her bliver elge-sensation fanget på video

Af
Jeppe Helkov

En elg er de seneste dage blevet set flere steder i Gribskov. Og det er faktisk lidt af en Danmarkssensation. Det er 20 år siden, at der sidst er blevet set en vild elg i Danmark.

Pernille Sether Kjeldsen fra Hillerød var i fredags heldig at fange en video af den meget omtalte elg. Hun kom kørende ad Kildevej i Helsinge ved 20-tiden, da hun pludselig spottede det store dyr inde i siden af vejen.

"Den stod helt stille og spiste græs og kiggede ud mod os på vejen. Den havde ikke noget gevir – men den var stor," siger Pernille Sether Kjeldsen.

Naturstyrelsen blev i sidste uge tippet om elgen, da en vågen borger havde været heldig at fange dyret. Hun sendte efterfølgende dokumentationen til styrelsen, hvor en lokal vildtkonsulent bekræftede, at dyret er en ca. to år gammel elgkvie.

Ser du elgen - der i parrantes at bemærke er verdens største hjort - kan du kontakte Naturstyrelsens vildtkonsulent Niels Worm på new@nst.dk.

Publiceret 20 June 2018 00:00

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV