Anders Gerner Frost savner, at Attendo tager noget ansvar. Foto: Jens Berg Thomsen

Anders Gerner Frost savner, at Attendo tager noget ansvar. Foto: Jens Berg Thomsen

Borgmester efter hård Attendo-kritik: 'Det vil klæde Attendo at tage noget ansvar'

Gribskov Kommune har manglet fokus på kerneopgaverne, og Gribskov har ikke reageret på Attendos forsøg på dialog omkring udfordringerne i hjemmepleje. Sådan lyder kritikken fra ledelsen i Attendo, efter det svenske plejefirma tirsdag blev fyret af Gribskov Kommune.

Men kritikken fra Attendo gør ikke stort indtryk på borgmester Anders Gerner Frost.

"Det vil klæde Attendo at tage noget ansvar i denne sag. Det er og bliver Attendos fulde ansvar, at de har givet et bud, som de ikke har kunne leve op til. Det er jo grundlæggende uprofessionelt, og nu er der brugt nok tid på snak, og vi har sagt stop. Vi vil sikre vores borgere og de ansatte i Attendo, at vi fremadrettet ikke skal bruge tid på så mange dårlige sager, men forhåbentligt bruge tiden på noget positiv energi," siger han.

Attendo har siden Danmarkshistoriens største udbud af ældreydelser været hovedleverandør af ældrepleje i Gribskov. I forbindelse med udbuddet indgik man en kontrakt frem til 2020, og det er den aftale, der nu er blevet opsagt fra november 2019.

At dømme ud fra Attendos seneste udtalelse kunne det godt se ud til, at fronterne mellem Gribskov Kommune og Attendo er trukket skarpt op. Men Anders Gerner Frost ikke for samarbejdet frem mod opsigelsen.

"Vi forventer, at Attendo vil vise at de vil leve op til deres forpligtelser, og at de vil gøre deres ypperste, den sidste tid. Attendo er en stor virksomhed, som heller ikke kan leve med flere dårlige sager. Vi vil følge kvaliteten endnu tættere den sidste tid og håber som sagt, at alle tager ansvar for de opgaver, de har påtaget sig, så vores borgere kan være trygge," slutter han.

Publiceret 20 June 2018 00:00

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV