Borgmester efter hård Attendo-kritik: 'Det vil klæde Attendo at tage noget ansvar'

Gribskov Kommune har manglet fokus på kerneopgaverne, og Gribskov har ikke reageret på Attendos forsøg på dialog omkring udfordringerne i hjemmepleje. Sådan lyder kritikken fra ledelsen i Attendo, efter det svenske plejefirma tirsdag blev fyret af Gribskov Kommune.

Men kritikken fra Attendo gør ikke stort indtryk på borgmester Anders Gerner Frost.

"Det vil klæde Attendo at tage noget ansvar i denne sag. Det er og bliver Attendos fulde ansvar, at de har givet et bud, som de ikke har kunne leve op til. Det er jo grundlæggende uprofessionelt, og nu er der brugt nok tid på snak, og vi har sagt stop. Vi vil sikre vores borgere og de ansatte i Attendo, at vi fremadrettet ikke skal bruge tid på så mange dårlige sager, men forhåbentligt bruge tiden på noget positiv energi," siger han.

Attendo har siden Danmarkshistoriens største udbud af ældreydelser været hovedleverandør af ældrepleje i Gribskov. I forbindelse med udbuddet indgik man en kontrakt frem til 2020, og det er den aftale, der nu er blevet opsagt fra november 2019.

At dømme ud fra Attendos seneste udtalelse kunne det godt se ud til, at fronterne mellem Gribskov Kommune og Attendo er trukket skarpt op. Men Anders Gerner Frost ikke for samarbejdet frem mod opsigelsen.

"Vi forventer, at Attendo vil vise at de vil leve op til deres forpligtelser, og at de vil gøre deres ypperste, den sidste tid. Attendo er en stor virksomhed, som heller ikke kan leve med flere dårlige sager. Vi vil følge kvaliteten endnu tættere den sidste tid og håber som sagt, at alle tager ansvar for de opgaver, de har påtaget sig, så vores borgere kan være trygge," slutter han.

Publiceret 20 June 2018 00:00

SENESTE TV