Anders Gerner Frost savner, at Attendo tager noget ansvar. Foto: Jens Berg Thomsen

Anders Gerner Frost savner, at Attendo tager noget ansvar. Foto: Jens Berg Thomsen

Borgmester efter hård Attendo-kritik: 'Det vil klæde Attendo at tage noget ansvar'

Gribskov Kommune har manglet fokus på kerneopgaverne, og Gribskov har ikke reageret på Attendos forsøg på dialog omkring udfordringerne i hjemmepleje. Sådan lyder kritikken fra ledelsen i Attendo, efter det svenske plejefirma tirsdag blev fyret af Gribskov Kommune.

Men kritikken fra Attendo gør ikke stort indtryk på borgmester Anders Gerner Frost.

"Det vil klæde Attendo at tage noget ansvar i denne sag. Det er og bliver Attendos fulde ansvar, at de har givet et bud, som de ikke har kunne leve op til. Det er jo grundlæggende uprofessionelt, og nu er der brugt nok tid på snak, og vi har sagt stop. Vi vil sikre vores borgere og de ansatte i Attendo, at vi fremadrettet ikke skal bruge tid på så mange dårlige sager, men forhåbentligt bruge tiden på noget positiv energi," siger han.

Attendo har siden Danmarkshistoriens største udbud af ældreydelser været hovedleverandør af ældrepleje i Gribskov. I forbindelse med udbuddet indgik man en kontrakt frem til 2020, og det er den aftale, der nu er blevet opsagt fra november 2019.

At dømme ud fra Attendos seneste udtalelse kunne det godt se ud til, at fronterne mellem Gribskov Kommune og Attendo er trukket skarpt op. Men Anders Gerner Frost ikke for samarbejdet frem mod opsigelsen.

"Vi forventer, at Attendo vil vise at de vil leve op til deres forpligtelser, og at de vil gøre deres ypperste, den sidste tid. Attendo er en stor virksomhed, som heller ikke kan leve med flere dårlige sager. Vi vil følge kvaliteten endnu tættere den sidste tid og håber som sagt, at alle tager ansvar for de opgaver, de har påtaget sig, så vores borgere kan være trygge," slutter han.

Publiceret 20 June 2018 00:00

SENESTE TV

Flyfotograf udstiller og holder foredrag

Udstilling Lars Bygdemark er uden tvivl Sveriges bedste flyfotograf. I mere end 40 år har han fløjet over Sverige og taget billeder af et land med mange forskellige landskabstyper: Bølgende landbrugsarealer med marker og enge, som sammen danner stilfulde kludetæpper, maleriske småbyer og samfund. Slingrende kyststrækninger med tusindtal øer og skær.

Skove som strækker sig så langt, at man føler sig fortabt. I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger.

Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt: plovfurer efter en traktor eller industriens anlæg og miljømønstre. Lars Bygdemark blev valgt til ”Årets Naturfotograf 2004” af Sveriges Naturvårdsverk.

Nu kan disse fotos ses på udstillingen 'Sverige fra luften' i Kulturhavn Gilleleje. Lars Bygdemark dukker selv op og holder foredrag, hvor han kan opleves på trappen i biblioteket, tirsdag 20. november kl. 17, hvor han fortæller om sin teknik og viser lysbilleder. Der er gratis adgang.

CV

Møde i seniorkredsen

MØDE Det er Agabe Indiens arbejde, der er centrum for mødet i Helsinge Seniorkreds. Deltagerne får besøg af Gert Svendsen, som fortæller om Agabe Indiens arbejde og om ildsjælen Biskop Jacob, som efter som 12-årig at blive helbredt for en dødelig sygdom, besluttede at give sit liv helt og fuldt til Jesus og arbejde for børn og unge i Indien.

Til mødet, der foregår tirsdag 20. november kl. 19 kan man høre mere om et fantastisk arbejde blandt 6500 børn og unge, om arbejdet blandt gadebørn, og om hvordan Agape Indien uddanner mange unge mennesker til gavn for det indiske samfund.

Anni og Ege Rasmussen, som har besøgt Biskop Jacob og børnehjemmene, vil vise billeder derfra.

Der er naturligvis kaffe og kage, og det hele finder sted Rundinsvej 46 i Helsinge.

Der er gratis adgang. Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30336746) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21715694). Mødet er arrangeret af Helsinge Seniorkreds.

Næste møde er tirsdag 11. december kl. 17.30, hvor der er juleafslutning med spisning, lotteri og kaffebord. Birger Daniel Petersen taler over emnet: 'Jesus kom – Jesus kommer.'

CV