Attendo-chef efter fyring: Gribskov mangler fokus

Efter måneders forhandlinger blev det tirsdag offentliggjort. Gribskov Kommune har valgt at fyre plejefirmaet Attendo. Opsigelsen indebefatter alle Attendos plejeopgaver og er gældende fra slutningen af 2019.

Men spørger man Attendos regionschef Dorte Dahl, bør samarbejdet stoppe langt hurtigere end det.

”I Attendo er vi enige med kommunen i, at samarbejdet bør afsluttes, og vi så i virkeligheden gerne, at kommunen opsagde aftalen hurtigere end hvad de med denne beslutning lægger op til. Der er lang tid til december 2019”, siger hun i en pressemeddelelse.

Her langer hun også ud efter Gribskov Kommune, som hun mener 'mangler forkus på kerneopgaven'.

"Gribskov Kommune har vist sig som en samarbejdspartner, der mangler fokus på kerneopgaven; at levere god og ordentlig service til borgerne. Vi har en stærk faglighed i Attendo, som kommer til udtryk i bl.a. København, Greve og Kolding, hvor vi leverer hjemmepleje, og hvor samarbejdet fungerer rigtig godt."

Dorthe Dahl er særlig 'forundret over, hvor lidt Gribskov Kommune har reageret på forsøgene på dialog omkring de udfordringer, de har oplevet i hjemmeplejen'.

"Vi har f.eks. gentagne gange gjort opmærksom på problemerne med faktureringssystemet, at kommunens dokumentationssystem ikke virker optimalt, som Styrelsen for Patientsikkerhed også har påpeget, at de beskrevne indsatser i Gribskov ikke modsvarer de seneste par års opgaveglidning mellem region og kommune og at rehabiliteringsindsatsen ikke er tilpasset efter den er gået fra projekt til drift. Vi har kontinuerligt søgt dialogen med kommunen men ikke oplevet, at de har ønsket at finde løsninger i samarbejde med os,” afslutter Dorte Dahl.

Publiceret 20 June 2018 00:00

SENESTE TV

Flyfotograf udstiller og holder foredrag

Udstilling Lars Bygdemark er uden tvivl Sveriges bedste flyfotograf. I mere end 40 år har han fløjet over Sverige og taget billeder af et land med mange forskellige landskabstyper: Bølgende landbrugsarealer med marker og enge, som sammen danner stilfulde kludetæpper, maleriske småbyer og samfund. Slingrende kyststrækninger med tusindtal øer og skær.

Skove som strækker sig så langt, at man føler sig fortabt. I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger.

Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt: plovfurer efter en traktor eller industriens anlæg og miljømønstre. Lars Bygdemark blev valgt til ”Årets Naturfotograf 2004” af Sveriges Naturvårdsverk.

Nu kan disse fotos ses på udstillingen 'Sverige fra luften' i Kulturhavn Gilleleje. Lars Bygdemark dukker selv op og holder foredrag, hvor han kan opleves på trappen i biblioteket, tirsdag 20. november kl. 17, hvor han fortæller om sin teknik og viser lysbilleder. Der er gratis adgang.

CV

Møde i seniorkredsen

MØDE Det er Agabe Indiens arbejde, der er centrum for mødet i Helsinge Seniorkreds. Deltagerne får besøg af Gert Svendsen, som fortæller om Agabe Indiens arbejde og om ildsjælen Biskop Jacob, som efter som 12-årig at blive helbredt for en dødelig sygdom, besluttede at give sit liv helt og fuldt til Jesus og arbejde for børn og unge i Indien.

Til mødet, der foregår tirsdag 20. november kl. 19 kan man høre mere om et fantastisk arbejde blandt 6500 børn og unge, om arbejdet blandt gadebørn, og om hvordan Agape Indien uddanner mange unge mennesker til gavn for det indiske samfund.

Anni og Ege Rasmussen, som har besøgt Biskop Jacob og børnehjemmene, vil vise billeder derfra.

Der er naturligvis kaffe og kage, og det hele finder sted Rundinsvej 46 i Helsinge.

Der er gratis adgang. Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30336746) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21715694). Mødet er arrangeret af Helsinge Seniorkreds.

Næste møde er tirsdag 11. december kl. 17.30, hvor der er juleafslutning med spisning, lotteri og kaffebord. Birger Daniel Petersen taler over emnet: 'Jesus kom – Jesus kommer.'

CV