Attendo-chef efter fyring: Gribskov mangler fokus

Efter måneders forhandlinger blev det tirsdag offentliggjort. Gribskov Kommune har valgt at fyre plejefirmaet Attendo. Opsigelsen indebefatter alle Attendos plejeopgaver og er gældende fra slutningen af 2019.

Men spørger man Attendos regionschef Dorte Dahl, bør samarbejdet stoppe langt hurtigere end det.

”I Attendo er vi enige med kommunen i, at samarbejdet bør afsluttes, og vi så i virkeligheden gerne, at kommunen opsagde aftalen hurtigere end hvad de med denne beslutning lægger op til. Der er lang tid til december 2019”, siger hun i en pressemeddelelse.

Her langer hun også ud efter Gribskov Kommune, som hun mener 'mangler forkus på kerneopgaven'.

"Gribskov Kommune har vist sig som en samarbejdspartner, der mangler fokus på kerneopgaven; at levere god og ordentlig service til borgerne. Vi har en stærk faglighed i Attendo, som kommer til udtryk i bl.a. København, Greve og Kolding, hvor vi leverer hjemmepleje, og hvor samarbejdet fungerer rigtig godt."

Dorthe Dahl er særlig 'forundret over, hvor lidt Gribskov Kommune har reageret på forsøgene på dialog omkring de udfordringer, de har oplevet i hjemmeplejen'.

"Vi har f.eks. gentagne gange gjort opmærksom på problemerne med faktureringssystemet, at kommunens dokumentationssystem ikke virker optimalt, som Styrelsen for Patientsikkerhed også har påpeget, at de beskrevne indsatser i Gribskov ikke modsvarer de seneste par års opgaveglidning mellem region og kommune og at rehabiliteringsindsatsen ikke er tilpasset efter den er gået fra projekt til drift. Vi har kontinuerligt søgt dialogen med kommunen men ikke oplevet, at de har ønsket at finde løsninger i samarbejde med os,” afslutter Dorte Dahl.

Publiceret 20 June 2018 00:00

SENESTE TV