Attendo-chef efter fyring: Gribskov mangler fokus

Efter måneders forhandlinger blev det tirsdag offentliggjort. Gribskov Kommune har valgt at fyre plejefirmaet Attendo. Opsigelsen indebefatter alle Attendos plejeopgaver og er gældende fra slutningen af 2019.

Men spørger man Attendos regionschef Dorte Dahl, bør samarbejdet stoppe langt hurtigere end det.

”I Attendo er vi enige med kommunen i, at samarbejdet bør afsluttes, og vi så i virkeligheden gerne, at kommunen opsagde aftalen hurtigere end hvad de med denne beslutning lægger op til. Der er lang tid til december 2019”, siger hun i en pressemeddelelse.

Her langer hun også ud efter Gribskov Kommune, som hun mener 'mangler forkus på kerneopgaven'.

"Gribskov Kommune har vist sig som en samarbejdspartner, der mangler fokus på kerneopgaven; at levere god og ordentlig service til borgerne. Vi har en stærk faglighed i Attendo, som kommer til udtryk i bl.a. København, Greve og Kolding, hvor vi leverer hjemmepleje, og hvor samarbejdet fungerer rigtig godt."

Dorthe Dahl er særlig 'forundret over, hvor lidt Gribskov Kommune har reageret på forsøgene på dialog omkring de udfordringer, de har oplevet i hjemmeplejen'.

"Vi har f.eks. gentagne gange gjort opmærksom på problemerne med faktureringssystemet, at kommunens dokumentationssystem ikke virker optimalt, som Styrelsen for Patientsikkerhed også har påpeget, at de beskrevne indsatser i Gribskov ikke modsvarer de seneste par års opgaveglidning mellem region og kommune og at rehabiliteringsindsatsen ikke er tilpasset efter den er gået fra projekt til drift. Vi har kontinuerligt søgt dialogen med kommunen men ikke oplevet, at de har ønsket at finde løsninger i samarbejde med os,” afslutter Dorte Dahl.

Publiceret 20 June 2018 00:00

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV