Kim Valentin (V) og Anders Gerner Frost (NG) udlægger ny aftale om kommunernes økonomi forskelligt. Arkivfoto: Jan F. Stephan

Kim Valentin (V) og Anders Gerner Frost (NG) udlægger ny aftale om kommunernes økonomi forskelligt. Arkivfoto: Jan F. Stephan

Frost og Valentin er uenige: 'Det betyder ikke, at vi slipper af krogen'

"Der skal ikke spares," siger den ene. "Det betyder ikke, at vi slipper af krogen," siger den anden

En ny aftale mellem Kommunernes Landsforening (KL) betyder flere penge til service i både Gribskov Kommune og landets andre kommuner.

Det betyder dog ikke, at de kommende besparelser i Gribskov skal tages af bordet, hvis man spørger borgmester Anders Gerner Frost (NG). Og det er en noget anden udmelding end den, der kommer fra hans forgænger, Kim Valentin (V). Mens Anders Gerner Frost holder fast i, at der skal prioriteres, mener Kim Valentin, at besparelserne skal tages af bordet.

”Det er isoleret set en helt fornuftig aftale, som Kommunernes Landsforening har fået på plads med regeringen. Det betyder bare ikke, at vi slipper af krogen i Gribskov. For nok kan aftalen vise sig at indebære, at vi næste år får tilført lidt flere penge. Men problemet er, at det ikke ændrer på, at vi langsigtet har behov for at prioritere vores udgifter for ikke at komme i økonomisk uføre,” siger Anders Gerner Frost i en pressemeddelelse.

Kim Valentin slog på tromme for det modsatte synspunkt i et læserbrev i sidste uges udgave af Ugeposten.

"Efter KL-aftalen kom i hus, er der ingen årsag til at byrådet skal stresse velfærdsbesparelserne igennem," lød det fra den forhenværende borgmester.

"KL-aftalen giver nemlig Gribskov ekstra penge i 2019 gennem det såkaldte finansieringstilskud. Det er et tocifret millionbeløb, som lander i kommunens kasse i 2019. Samtidig vil det lande omkring 10 mio. kr. fra de nye beregningsforudsætninger i den fejlslagne udligningsreform.

Alle de penge bør indgå i budgetforhandlingerne i efteråret, og der skal således ikke spares på børn, ældre mv. på dene unødvendige måde, flertallet gør det lige nu," lyder det fra den tidligere borgmester.

jbt

Publiceret 19 June 2018 00:00

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV