Kim Valentin (V) og Anders Gerner Frost (NG) udlægger ny aftale om kommunernes økonomi forskelligt. Arkivfoto: Jan F. Stephan

Kim Valentin (V) og Anders Gerner Frost (NG) udlægger ny aftale om kommunernes økonomi forskelligt. Arkivfoto: Jan F. Stephan

Frost og Valentin er uenige: 'Det betyder ikke, at vi slipper af krogen'

"Der skal ikke spares," siger den ene. "Det betyder ikke, at vi slipper af krogen," siger den anden

En ny aftale mellem Kommunernes Landsforening (KL) betyder flere penge til service i både Gribskov Kommune og landets andre kommuner.

Det betyder dog ikke, at de kommende besparelser i Gribskov skal tages af bordet, hvis man spørger borgmester Anders Gerner Frost (NG). Og det er en noget anden udmelding end den, der kommer fra hans forgænger, Kim Valentin (V). Mens Anders Gerner Frost holder fast i, at der skal prioriteres, mener Kim Valentin, at besparelserne skal tages af bordet.

”Det er isoleret set en helt fornuftig aftale, som Kommunernes Landsforening har fået på plads med regeringen. Det betyder bare ikke, at vi slipper af krogen i Gribskov. For nok kan aftalen vise sig at indebære, at vi næste år får tilført lidt flere penge. Men problemet er, at det ikke ændrer på, at vi langsigtet har behov for at prioritere vores udgifter for ikke at komme i økonomisk uføre,” siger Anders Gerner Frost i en pressemeddelelse.

Kim Valentin slog på tromme for det modsatte synspunkt i et læserbrev i sidste uges udgave af Ugeposten.

"Efter KL-aftalen kom i hus, er der ingen årsag til at byrådet skal stresse velfærdsbesparelserne igennem," lød det fra den forhenværende borgmester.

"KL-aftalen giver nemlig Gribskov ekstra penge i 2019 gennem det såkaldte finansieringstilskud. Det er et tocifret millionbeløb, som lander i kommunens kasse i 2019. Samtidig vil det lande omkring 10 mio. kr. fra de nye beregningsforudsætninger i den fejlslagne udligningsreform.

Alle de penge bør indgå i budgetforhandlingerne i efteråret, og der skal således ikke spares på børn, ældre mv. på dene unødvendige måde, flertallet gør det lige nu," lyder det fra den tidligere borgmester.

jbt

Publiceret 19 June 2018 00:00

SENESTE TV

Flyfotograf udstiller og holder foredrag

Udstilling Lars Bygdemark er uden tvivl Sveriges bedste flyfotograf. I mere end 40 år har han fløjet over Sverige og taget billeder af et land med mange forskellige landskabstyper: Bølgende landbrugsarealer med marker og enge, som sammen danner stilfulde kludetæpper, maleriske småbyer og samfund. Slingrende kyststrækninger med tusindtal øer og skær.

Skove som strækker sig så langt, at man føler sig fortabt. I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger.

Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt: plovfurer efter en traktor eller industriens anlæg og miljømønstre. Lars Bygdemark blev valgt til ”Årets Naturfotograf 2004” af Sveriges Naturvårdsverk.

Nu kan disse fotos ses på udstillingen 'Sverige fra luften' i Kulturhavn Gilleleje. Lars Bygdemark dukker selv op og holder foredrag, hvor han kan opleves på trappen i biblioteket, tirsdag 20. november kl. 17, hvor han fortæller om sin teknik og viser lysbilleder. Der er gratis adgang.

CV

Møde i seniorkredsen

MØDE Det er Agabe Indiens arbejde, der er centrum for mødet i Helsinge Seniorkreds. Deltagerne får besøg af Gert Svendsen, som fortæller om Agabe Indiens arbejde og om ildsjælen Biskop Jacob, som efter som 12-årig at blive helbredt for en dødelig sygdom, besluttede at give sit liv helt og fuldt til Jesus og arbejde for børn og unge i Indien.

Til mødet, der foregår tirsdag 20. november kl. 19 kan man høre mere om et fantastisk arbejde blandt 6500 børn og unge, om arbejdet blandt gadebørn, og om hvordan Agape Indien uddanner mange unge mennesker til gavn for det indiske samfund.

Anni og Ege Rasmussen, som har besøgt Biskop Jacob og børnehjemmene, vil vise billeder derfra.

Der er naturligvis kaffe og kage, og det hele finder sted Rundinsvej 46 i Helsinge.

Der er gratis adgang. Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30336746) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21715694). Mødet er arrangeret af Helsinge Seniorkreds.

Næste møde er tirsdag 11. december kl. 17.30, hvor der er juleafslutning med spisning, lotteri og kaffebord. Birger Daniel Petersen taler over emnet: 'Jesus kom – Jesus kommer.'

CV