Modelbillede af bål.

Modelbillede af bål.

Måtte trække sig fra muslimsk bålfest: Naturstyrelsen modsiger politiets forklaring

Af
Jeppe Helkov

Det var Naturstyrelsen og skovfogeden, der havde givet lov, da 30 mennesker lørdag trods et afbrændingsforbud i Gribskov holdt bålfest i anledning af den muslimske eid. Sådan har forklaringen indtil videre lydt fra Nordsjællands Politi.

Men nu undsiger Naturstyrelsen den forklaring.

"Der forelå ikke nogen forhåndstilladelse fra Naturstyrelsen. Der forelå ikke nogen skriftlig tilladelse," siger specialkonsulent Jan Kidholm ifølge Ritzau.

Der har de seneste uger været et afbrændingsforbud i Gribskov Kommune på grund af tørken. Det betyder, at man hverken i privat have eller på offentlig grund må lave bål.

Men på Gammel Frederiksborgvej i Helsinge var der alligevel tændt et bål. Det fik flere bekymrede borgere til at ringe til politiet. Men da politet og brandvæsenet ankom, var der en meget fjendtlig stemning.

"Som jeg har fået det refereret, var flere temmelig ophidsede. Vi vurderede, at det var bedre at trække os, fordi vi ikke ønskede en konfrontation med de mennesker. Der var både kvinder og børn til stede," siger vagtchef ved Nordsjællands Politi, Dan Houtved, til Ekstra Bladet.

Bålet fik derfor lov til at brænde.

På baggrund af hele sagen kræver justitsminister Søren Pape Poulsen nu en redegørelse.

"Politiet skal selvfølgelig kunne komme alle steder - også hvis der er optræk til ballade. Der er mange forskellige oplysninger ude lige nu. Derfor har jeg bedt Nordsjællands Politi om at redegøre for sagen, så vi kan få det nødvendige overblik," skriver han på sin Facebook-side.

Publiceret 18 June 2018 00:00

SENESTE TV

Flyfotograf udstiller og holder foredrag

Udstilling Lars Bygdemark er uden tvivl Sveriges bedste flyfotograf. I mere end 40 år har han fløjet over Sverige og taget billeder af et land med mange forskellige landskabstyper: Bølgende landbrugsarealer med marker og enge, som sammen danner stilfulde kludetæpper, maleriske småbyer og samfund. Slingrende kyststrækninger med tusindtal øer og skær.

Skove som strækker sig så langt, at man føler sig fortabt. I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger.

Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt: plovfurer efter en traktor eller industriens anlæg og miljømønstre. Lars Bygdemark blev valgt til ”Årets Naturfotograf 2004” af Sveriges Naturvårdsverk.

Nu kan disse fotos ses på udstillingen 'Sverige fra luften' i Kulturhavn Gilleleje. Lars Bygdemark dukker selv op og holder foredrag, hvor han kan opleves på trappen i biblioteket, tirsdag 20. november kl. 17, hvor han fortæller om sin teknik og viser lysbilleder. Der er gratis adgang.

CV

Møde i seniorkredsen

MØDE Det er Agabe Indiens arbejde, der er centrum for mødet i Helsinge Seniorkreds. Deltagerne får besøg af Gert Svendsen, som fortæller om Agabe Indiens arbejde og om ildsjælen Biskop Jacob, som efter som 12-årig at blive helbredt for en dødelig sygdom, besluttede at give sit liv helt og fuldt til Jesus og arbejde for børn og unge i Indien.

Til mødet, der foregår tirsdag 20. november kl. 19 kan man høre mere om et fantastisk arbejde blandt 6500 børn og unge, om arbejdet blandt gadebørn, og om hvordan Agape Indien uddanner mange unge mennesker til gavn for det indiske samfund.

Anni og Ege Rasmussen, som har besøgt Biskop Jacob og børnehjemmene, vil vise billeder derfra.

Der er naturligvis kaffe og kage, og det hele finder sted Rundinsvej 46 i Helsinge.

Der er gratis adgang. Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30336746) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21715694). Mødet er arrangeret af Helsinge Seniorkreds.

Næste møde er tirsdag 11. december kl. 17.30, hvor der er juleafslutning med spisning, lotteri og kaffebord. Birger Daniel Petersen taler over emnet: 'Jesus kom – Jesus kommer.'

CV