Modelbillede af bål.

Modelbillede af bål.

Måtte trække sig fra muslimsk bålfest: Naturstyrelsen modsiger politiets forklaring

Af
Jeppe Helkov

Det var Naturstyrelsen og skovfogeden, der havde givet lov, da 30 mennesker lørdag trods et afbrændingsforbud i Gribskov holdt bålfest i anledning af den muslimske eid. Sådan har forklaringen indtil videre lydt fra Nordsjællands Politi.

Men nu undsiger Naturstyrelsen den forklaring.

"Der forelå ikke nogen forhåndstilladelse fra Naturstyrelsen. Der forelå ikke nogen skriftlig tilladelse," siger specialkonsulent Jan Kidholm ifølge Ritzau.

Der har de seneste uger været et afbrændingsforbud i Gribskov Kommune på grund af tørken. Det betyder, at man hverken i privat have eller på offentlig grund må lave bål.

Men på Gammel Frederiksborgvej i Helsinge var der alligevel tændt et bål. Det fik flere bekymrede borgere til at ringe til politiet. Men da politet og brandvæsenet ankom, var der en meget fjendtlig stemning.

"Som jeg har fået det refereret, var flere temmelig ophidsede. Vi vurderede, at det var bedre at trække os, fordi vi ikke ønskede en konfrontation med de mennesker. Der var både kvinder og børn til stede," siger vagtchef ved Nordsjællands Politi, Dan Houtved, til Ekstra Bladet.

Bålet fik derfor lov til at brænde.

På baggrund af hele sagen kræver justitsminister Søren Pape Poulsen nu en redegørelse.

"Politiet skal selvfølgelig kunne komme alle steder - også hvis der er optræk til ballade. Der er mange forskellige oplysninger ude lige nu. Derfor har jeg bedt Nordsjællands Politi om at redegøre for sagen, så vi kan få det nødvendige overblik," skriver han på sin Facebook-side.

Publiceret 18 June 2018 00:00

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV