Det er nyt og spændende at skulle være selvstændige for de tre frisører Rikke, Anja og Annett, som åbner salon RAA. Foto: Anne Lønstrup

Det er nyt og spændende at skulle være selvstændige for de tre frisører Rikke, Anja og Annett, som åbner salon RAA. Foto: Anne Lønstrup

Tre lokale frisører slår sig sammen

Salon RAA er åbnet. Her springer tre yngre frisører og gode kollegaer ud som selvstændige

Af
Anne Lønstrup

Rikke Steffensen, Anja Sørensen og Annett Svanholm åbner en frisørsalon sammen i Østergade 24 i Helsinge. Navnet på salonen er dannet af deres forbogstaver, og det skal udtales RÅ.

Af samme grund har de indrettet frisørsalonen i en lidt rå stil med sort, hvide og brune farver, og så satser de ellers på, at skabe et afslappet og uhøjtideligt sted.

”Vi overtog et lejemål, hvor ALT skulle sættes i stand. Vores mænd og venner har hjulpet os med det grove, som at lægge nyt gulv, vælte en væg og bygge alle vægge op fra ny. Inde bag væggene sidder der stadig brune fliser fra tiden, hvor her var bagerforretning,” fortæller de tre.

De mødtes som kolleger i en anden frisør i Helsinge og har kendt hinanden gennem flere år.

”Vi har et enormt godt kollegaskab, og vores energi fungerer virkelig godt,” siger de tre frisører, der hygger sig allerbedst, når samtalen i salonen begynder at gå på kryds og tværs mellem dem og kunderne.

To af dem bor i Helsinge, den tredje i Kregme:

”Vi har jo næsten boet i salonen i den sidste tid, mens vi har sat forretningen i stand, men fremover skal to af os arbejde på fuld tid, mens en er på 30 timer,” fortæller de.

De tre frisører vil holde åbningsreception senere. Her og nu koncentrerer de sig om at komme i gang og viser gamle og nye kunder, at RAA er åbnet. Resten af juni måned giver de derfor 30 pct. på alle klip.

Publiceret 15 June 2018 10:30

SENESTE TV

Flyfotograf udstiller og holder foredrag

Udstilling Lars Bygdemark er uden tvivl Sveriges bedste flyfotograf. I mere end 40 år har han fløjet over Sverige og taget billeder af et land med mange forskellige landskabstyper: Bølgende landbrugsarealer med marker og enge, som sammen danner stilfulde kludetæpper, maleriske småbyer og samfund. Slingrende kyststrækninger med tusindtal øer og skær.

Skove som strækker sig så langt, at man føler sig fortabt. I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger.

Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt: plovfurer efter en traktor eller industriens anlæg og miljømønstre. Lars Bygdemark blev valgt til ”Årets Naturfotograf 2004” af Sveriges Naturvårdsverk.

Nu kan disse fotos ses på udstillingen 'Sverige fra luften' i Kulturhavn Gilleleje. Lars Bygdemark dukker selv op og holder foredrag, hvor han kan opleves på trappen i biblioteket, tirsdag 20. november kl. 17, hvor han fortæller om sin teknik og viser lysbilleder. Der er gratis adgang.

CV

Møde i seniorkredsen

MØDE Det er Agabe Indiens arbejde, der er centrum for mødet i Helsinge Seniorkreds. Deltagerne får besøg af Gert Svendsen, som fortæller om Agabe Indiens arbejde og om ildsjælen Biskop Jacob, som efter som 12-årig at blive helbredt for en dødelig sygdom, besluttede at give sit liv helt og fuldt til Jesus og arbejde for børn og unge i Indien.

Til mødet, der foregår tirsdag 20. november kl. 19 kan man høre mere om et fantastisk arbejde blandt 6500 børn og unge, om arbejdet blandt gadebørn, og om hvordan Agape Indien uddanner mange unge mennesker til gavn for det indiske samfund.

Anni og Ege Rasmussen, som har besøgt Biskop Jacob og børnehjemmene, vil vise billeder derfra.

Der er naturligvis kaffe og kage, og det hele finder sted Rundinsvej 46 i Helsinge.

Der er gratis adgang. Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30336746) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21715694). Mødet er arrangeret af Helsinge Seniorkreds.

Næste møde er tirsdag 11. december kl. 17.30, hvor der er juleafslutning med spisning, lotteri og kaffebord. Birger Daniel Petersen taler over emnet: 'Jesus kom – Jesus kommer.'

CV