Lars Corfitzen fejrer 50 års fødselsdag og 25 års jubilæum ved en reception i Gilleleje fredag den 15. juni kl.14.30.

Lars Corfitzen fejrer 50 års fødselsdag og 25 års jubilæum ved en reception i Gilleleje fredag den 15. juni kl.14.30.

Corfitzen fejrer fødselsdag og jubilæum

Super Brugsens direktør fejrer fødselsdag og jubilæum fredag den 15. juni

Af
af Jesper Gisli

Når direktør Lars Corfitzen i Gilleleje Brugsforening den 15. juni runder et skarpt hjørne, kan han samtidig markere sit 25 års jubilæum som brugsuddeler og direktør i den medlemsejede brugsforeningsbevægelse, Coop. Der er sket meget siden Lars Corfitzen som ung knægt fik job i den lokale Kvickly i Svendborg og til i dag, hvor han står i spidsen for én af landets største selvstændige brugsforeninger med en samlet nettoomsætning på 276 mio. kr.

Skal man med få ord beskrive mennesket Lars Corfitzen, er det nærliggende at bruge gloser som visionær, driftig og modig. Dertil kommer et stærkt lokal engagement og en ukuelig vilje til at tage et medansvar for den lokale sammenhængskraft. Det er egenskaber som disse, der er en væsentlig forklaring på, at Kulturhavn Gilleleje og dermed også kulturhuset er kommet sikkert i mål. At det ikke er sket uden sværdslag og til tider personlige angreb i debatten, kan avisens læsere måske genkalde sig. I dag er der til gengæld få – om nogen, der kunne forestille sig Gilleleje uden Kulturhavnen, hvor biblioteket, biografen og spisestedet Bolværket sammen med de mange frivillige skaber indhold og aktivitet fra morgen til aften 365 dage om året. Et besøgstal på den pæne side af 600.000 gæster i kulturhusets første år, siger mere om stedets popularitet end mange ord.

Sammen med hustruen Tine slog Lars Corfitzen sig for ti år siden ned i Gilleleje, da bestyrelsen ansatte ham som direktør for Gilleleje Brugsforening. Sammen med bestyrelsen har han siden udviklet både foreningen og forretningen til en moderne virksomhed, der er i fuld gang med at ruste sig til nye tider på dagligvaremarkedet. Det sker i erkendelse af, at moderne købmænd ikke i fremtiden vil kunne overleve alene ved at fylde hylderne med billige tilbud. Fremtiden er grøn, digital og nemme måltidsløsninger er en del af ’pakken’, mener man i brugsforeningen. Dette er samtidig forklaringen på, at man i de senere år har investeret og udvidet med nye forretningsområder. Ud over FDB Møbelbutikken drejer det sig bl.a. om det digitale supermarked Økovejen samt de digitale specialbutikker Bagetid.dk og Klubvin.dk. I samme periode er foreningen vokset og tæller nu 17.000 medlemmer.

Lars Corfitzen er sportsmand, og karakteristisk for hans stil er da også, at han foretrækker at ”gå efter bolden og ikke efter manden”, som det hedder. Til daglig holder han sig i form ved løbeture, kajak, sejlads og skisport. Hjemme står der masser af grønt og økologisk på menuen, hvilket nok især skyldes fruen i huset. Tilsammen har parret fire børn og et enkelt barnebarn.

Gilleleje Brugsforening holder reception for Lars Corfitzen fredag den 15. juni 2018 kl. 14:30-17:00 i Kulturhavn Gilleleje, Peter Fjelstrups vej 12, 3250 Gilleleje.

Publiceret 15 June 2018 10:30

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV