Lars Corfitzen fejrer 50 års fødselsdag og 25 års jubilæum ved en reception i Gilleleje fredag den 15. juni kl.14.30.

Lars Corfitzen fejrer 50 års fødselsdag og 25 års jubilæum ved en reception i Gilleleje fredag den 15. juni kl.14.30.

Corfitzen fejrer fødselsdag og jubilæum

Super Brugsens direktør fejrer fødselsdag og jubilæum fredag den 15. juni

Af
af Jesper Gisli

Når direktør Lars Corfitzen i Gilleleje Brugsforening den 15. juni runder et skarpt hjørne, kan han samtidig markere sit 25 års jubilæum som brugsuddeler og direktør i den medlemsejede brugsforeningsbevægelse, Coop. Der er sket meget siden Lars Corfitzen som ung knægt fik job i den lokale Kvickly i Svendborg og til i dag, hvor han står i spidsen for én af landets største selvstændige brugsforeninger med en samlet nettoomsætning på 276 mio. kr.

Skal man med få ord beskrive mennesket Lars Corfitzen, er det nærliggende at bruge gloser som visionær, driftig og modig. Dertil kommer et stærkt lokal engagement og en ukuelig vilje til at tage et medansvar for den lokale sammenhængskraft. Det er egenskaber som disse, der er en væsentlig forklaring på, at Kulturhavn Gilleleje og dermed også kulturhuset er kommet sikkert i mål. At det ikke er sket uden sværdslag og til tider personlige angreb i debatten, kan avisens læsere måske genkalde sig. I dag er der til gengæld få – om nogen, der kunne forestille sig Gilleleje uden Kulturhavnen, hvor biblioteket, biografen og spisestedet Bolværket sammen med de mange frivillige skaber indhold og aktivitet fra morgen til aften 365 dage om året. Et besøgstal på den pæne side af 600.000 gæster i kulturhusets første år, siger mere om stedets popularitet end mange ord.

Sammen med hustruen Tine slog Lars Corfitzen sig for ti år siden ned i Gilleleje, da bestyrelsen ansatte ham som direktør for Gilleleje Brugsforening. Sammen med bestyrelsen har han siden udviklet både foreningen og forretningen til en moderne virksomhed, der er i fuld gang med at ruste sig til nye tider på dagligvaremarkedet. Det sker i erkendelse af, at moderne købmænd ikke i fremtiden vil kunne overleve alene ved at fylde hylderne med billige tilbud. Fremtiden er grøn, digital og nemme måltidsløsninger er en del af ’pakken’, mener man i brugsforeningen. Dette er samtidig forklaringen på, at man i de senere år har investeret og udvidet med nye forretningsområder. Ud over FDB Møbelbutikken drejer det sig bl.a. om det digitale supermarked Økovejen samt de digitale specialbutikker Bagetid.dk og Klubvin.dk. I samme periode er foreningen vokset og tæller nu 17.000 medlemmer.

Lars Corfitzen er sportsmand, og karakteristisk for hans stil er da også, at han foretrækker at ”gå efter bolden og ikke efter manden”, som det hedder. Til daglig holder han sig i form ved løbeture, kajak, sejlads og skisport. Hjemme står der masser af grønt og økologisk på menuen, hvilket nok især skyldes fruen i huset. Tilsammen har parret fire børn og et enkelt barnebarn.

Gilleleje Brugsforening holder reception for Lars Corfitzen fredag den 15. juni 2018 kl. 14:30-17:00 i Kulturhavn Gilleleje, Peter Fjelstrups vej 12, 3250 Gilleleje.

Publiceret 15 June 2018 10:30

SENESTE TV

Flyfotograf udstiller og holder foredrag

Udstilling Lars Bygdemark er uden tvivl Sveriges bedste flyfotograf. I mere end 40 år har han fløjet over Sverige og taget billeder af et land med mange forskellige landskabstyper: Bølgende landbrugsarealer med marker og enge, som sammen danner stilfulde kludetæpper, maleriske småbyer og samfund. Slingrende kyststrækninger med tusindtal øer og skær.

Skove som strækker sig så langt, at man føler sig fortabt. I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger.

Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt: plovfurer efter en traktor eller industriens anlæg og miljømønstre. Lars Bygdemark blev valgt til ”Årets Naturfotograf 2004” af Sveriges Naturvårdsverk.

Nu kan disse fotos ses på udstillingen 'Sverige fra luften' i Kulturhavn Gilleleje. Lars Bygdemark dukker selv op og holder foredrag, hvor han kan opleves på trappen i biblioteket, tirsdag 20. november kl. 17, hvor han fortæller om sin teknik og viser lysbilleder. Der er gratis adgang.

CV

Møde i seniorkredsen

MØDE Det er Agabe Indiens arbejde, der er centrum for mødet i Helsinge Seniorkreds. Deltagerne får besøg af Gert Svendsen, som fortæller om Agabe Indiens arbejde og om ildsjælen Biskop Jacob, som efter som 12-årig at blive helbredt for en dødelig sygdom, besluttede at give sit liv helt og fuldt til Jesus og arbejde for børn og unge i Indien.

Til mødet, der foregår tirsdag 20. november kl. 19 kan man høre mere om et fantastisk arbejde blandt 6500 børn og unge, om arbejdet blandt gadebørn, og om hvordan Agape Indien uddanner mange unge mennesker til gavn for det indiske samfund.

Anni og Ege Rasmussen, som har besøgt Biskop Jacob og børnehjemmene, vil vise billeder derfra.

Der er naturligvis kaffe og kage, og det hele finder sted Rundinsvej 46 i Helsinge.

Der er gratis adgang. Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30336746) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21715694). Mødet er arrangeret af Helsinge Seniorkreds.

Næste møde er tirsdag 11. december kl. 17.30, hvor der er juleafslutning med spisning, lotteri og kaffebord. Birger Daniel Petersen taler over emnet: 'Jesus kom – Jesus kommer.'

CV