Pierre-Auguste Renoir malede mange portrætter i sit virke. Her er et maleri, der viser Alfred Sisleys far, William Sisley. Det er ikke dette maleri, der er blevet stjålet.

Pierre-Auguste Renoir malede mange portrætter i sit virke. Her er et maleri af Alfred Sisleys far, William Sisley. Det er ikke dette maleri, der er blevet stjålet. Ritzau Scanpix

Maleri til 2 mio. kr. stjålet fra sommerhus

Sommerhusejere i Gribskov har stort set hver uge besøg af ubudne gæster. Men en 62-årig mand fra Kastrup ærgrer sig nok lidt ekstra i øjeblikket.

Af
Af Jeppe Helkov og Martin Varming

En indbrudstyv er fredag mellem kl. 16.45 og onsdag klokken 14 brudt ind i hans sommerhus på Byåsen i Gilleleje. Og tyven slap af sted med lidt mere end møbler til nogle håndører.

Der blev stjålet et maleri, der har en anslået værdi - og hold nu fast - på 2 mio. kr. Maleriet er dog heller ikke malet af hr.hvem-som-helst. Kunstneren bag er den verdensberømte franskmand Pierre-Auguste Renoir, der levede fra 1841-1919.

Det stjålne værk hedder Sisley - efter kunstneren Alfred Sisley - og måler 20 x 35 centimeter. Det blev vurderet i 1985, og dengang anslog man, at det havde en salgsværdi på 1,5 mio. kr. Ejeren selv vurderer det altså til 2 mio. kr. i dag.

Har du set eller hørt noget, vil politiet gerne høre fra dig på 114.

Publiceret 14 June 2018 00:00

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV