Pierre-Auguste Renoir malede mange portrætter i sit virke. Her er et maleri, der viser Alfred Sisleys far, William Sisley. Det er ikke dette maleri, der er blevet stjålet.

Pierre-Auguste Renoir malede mange portrætter i sit virke. Her er et maleri af Alfred Sisleys far, William Sisley. Det er ikke dette maleri, der er blevet stjålet. Ritzau Scanpix

Maleri til 2 mio. kr. stjålet fra sommerhus

Sommerhusejere i Gribskov har stort set hver uge besøg af ubudne gæster. Men en 62-årig mand fra Kastrup ærgrer sig nok lidt ekstra i øjeblikket.

Af
Af Jeppe Helkov og Martin Varming

En indbrudstyv er fredag mellem kl. 16.45 og onsdag klokken 14 brudt ind i hans sommerhus på Byåsen i Gilleleje. Og tyven slap af sted med lidt mere end møbler til nogle håndører.

Der blev stjålet et maleri, der har en anslået værdi - og hold nu fast - på 2 mio. kr. Maleriet er dog heller ikke malet af hr.hvem-som-helst. Kunstneren bag er den verdensberømte franskmand Pierre-Auguste Renoir, der levede fra 1841-1919.

Det stjålne værk hedder Sisley - efter kunstneren Alfred Sisley - og måler 20 x 35 centimeter. Det blev vurderet i 1985, og dengang anslog man, at det havde en salgsværdi på 1,5 mio. kr. Ejeren selv vurderer det altså til 2 mio. kr. i dag.

Har du set eller hørt noget, vil politiet gerne høre fra dig på 114.

Publiceret 14 June 2018 00:00

SENESTE TV

Flyfotograf udstiller og holder foredrag

Udstilling Lars Bygdemark er uden tvivl Sveriges bedste flyfotograf. I mere end 40 år har han fløjet over Sverige og taget billeder af et land med mange forskellige landskabstyper: Bølgende landbrugsarealer med marker og enge, som sammen danner stilfulde kludetæpper, maleriske småbyer og samfund. Slingrende kyststrækninger med tusindtal øer og skær.

Skove som strækker sig så langt, at man føler sig fortabt. I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger.

Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt: plovfurer efter en traktor eller industriens anlæg og miljømønstre. Lars Bygdemark blev valgt til ”Årets Naturfotograf 2004” af Sveriges Naturvårdsverk.

Nu kan disse fotos ses på udstillingen 'Sverige fra luften' i Kulturhavn Gilleleje. Lars Bygdemark dukker selv op og holder foredrag, hvor han kan opleves på trappen i biblioteket, tirsdag 20. november kl. 17, hvor han fortæller om sin teknik og viser lysbilleder. Der er gratis adgang.

CV

Møde i seniorkredsen

MØDE Det er Agabe Indiens arbejde, der er centrum for mødet i Helsinge Seniorkreds. Deltagerne får besøg af Gert Svendsen, som fortæller om Agabe Indiens arbejde og om ildsjælen Biskop Jacob, som efter som 12-årig at blive helbredt for en dødelig sygdom, besluttede at give sit liv helt og fuldt til Jesus og arbejde for børn og unge i Indien.

Til mødet, der foregår tirsdag 20. november kl. 19 kan man høre mere om et fantastisk arbejde blandt 6500 børn og unge, om arbejdet blandt gadebørn, og om hvordan Agape Indien uddanner mange unge mennesker til gavn for det indiske samfund.

Anni og Ege Rasmussen, som har besøgt Biskop Jacob og børnehjemmene, vil vise billeder derfra.

Der er naturligvis kaffe og kage, og det hele finder sted Rundinsvej 46 i Helsinge.

Der er gratis adgang. Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30336746) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21715694). Mødet er arrangeret af Helsinge Seniorkreds.

Næste møde er tirsdag 11. december kl. 17.30, hvor der er juleafslutning med spisning, lotteri og kaffebord. Birger Daniel Petersen taler over emnet: 'Jesus kom – Jesus kommer.'

CV