Vi får måske igen de store flotte Sankt Hans-bål at se i år.

Vi får måske igen de store flotte Sankt Hans-bål at se i år.

Er Sankt Hans reddet? Her falder der store mængder regn

Af
Jeppe Helkov

Den værste tørke i 26 år. Det er Danmark ramt af i øjeblikket. Tørken fik Frederiksborg Brand & Redning til udstikke af afbrændingsforbud i hele Gribskov. Det betød blandt andet, at de traditionsrige Sankt Hans-bål var i alvorlig fare for at blive aflyst.

Der var brug for regn - og gerne meget af det, hvis der i år skulle fyres op under bålet. Nu er der håb forude.

Gribskov har udsigt til regn den kommende uge - og meget af det.

"Søndag går det galt, hvis vi skal kigge på sommervejret. Det ligner, at vi for første gang længe får landsdækkende regnvejr, som indeholder torden. Det bliver ikke den bedste dag. Der vil falde 15 til 20 millimeter nogle steder. Særligt i den østlige del af landet, ser det ud til, at der kommer meget regn. Men man kunne håbe på, at afbrændingsforbuddet kan ophæves," siger agthavende hos DMI, Thyge Rasmussen, til Ekstra Bladet.

Men selv hvis du hører til gruppen af mennesker, der ikke går så meget op i Sankt Hans-bål, men bare gerne vil have mere sol, er der også gode nyheder. Udover regnen får vi nemlig også sol flere dage i den kommende uge.

Herunder kan du se de lokale vejrudsigter:

Publiceret 14 June 2018 00:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs