Sankt Hans-bål er i fare: Forbyder alt afbrænding i Gribskov

Af
Jeppe Helkov

Det er ikke sommer uden et Sankt Hans-bål. Sådan plejer det at være. Men i år er der stor risiko for, at der slet ikke bliver nogle Sankt Hans-bål i Gribskov.

På grund af tørken har Frederiksborg Brand og Redning indført et afbrændingsforbud i Gribskov. Og det rammer altså Sankt Hans.

"Hvis der stadig er et forbud til Sankt Hans, kan man ikke brænde Sankt Hans-bål af. Der er ikke nogen undtagelser. Man må heller ikke gøre det i sin egen have," siger Peter Cowland, forebyggelselschef hos Frederiksborg Brand og Redning.

Det betyder altså, at hvis heksene i Gribskov skal en tur til Bloksbjerg er der nødt til at falde noget regn. Og nogle sprede byger er ikke nok.

"Det kommer an på, hvordan regnen falder. En dag med regn kan være nok, hvis den er vedvarende. Men hvis regnen er kortvarrig, når den ikke at fugte. Så en mindre byge er ikke nok. Der skal mere regn til."

"Vi har været nødt til at lave forbuddet efter længere tids varmt vejr. Naturen er tør, og der er risiko for, at der går ild i noget, hvis folk er uforsigtige. Derfor har vi valgt at indføre det her afbrændingsforbud for at reducere risikoen for brande."

Publiceret 13 June 2018 11:30

SENESTE TV