Fodterapeut Rie Egesø har åbnet ny klinik i Helsinge

Fodterapeut Rie Egesø har åbnet ny klinik i Helsinge

Ny klinik åbner i tidligere blomsterbiks

Gribskov Fodklinik har slået dørene op i lokalerne hvor Nytorv Blomster holdt til

Helsinge Tidligere lå der en blomsterbutik på den lille appendiks til Østergade i Helsinge. Men mange borgere har sikkert bemærket, at der nu står Statsautoriseret Fodterapeut på det store vinduesparti på Nytorv. Og det er netop, hvad indehaver af Gribskov Fodklinik står for.

For et par måneder siden rykkede Rie Egesø teltpælene op fra den klinik, hun gennem fem år havde delt med andre fodterapeuter i Hørsholm og flyttede sit selvstændige erhverv til Helsinge, hvor hun også privat bor sammen med sin familie.

”Helsinge er min by, og jeg nyder at gå på arbejde hver dag og kunne hjælpe folk med at passe på deres fødder. De skal jo bære os gennem hele livet”, fortæller den 43-årige fodspecialist, der har overenskomst med den offentlige sygesikring og sygesikring Danmark, som giver tilskud til behandling - også for borgere med sukkersyge, svær leddegigt og dem, der har brug for bøjlebehandling ved en genstridig negl. Rie Egesø tager også nøjagtige aftryk af foden, når der skal laves skoindlæg.

At gøre en forskel

Egentlig var hun glad for sit job som lægesekretær på Hillerød Sygehus.

”Jeg nød den daglige kontakt med patienter, men efterhånden blev det mere og mere skrivebordsarbejde i løbet af de 15 år, jeg arbejdede der. En af mine bekendte foreslog, at jeg ville egne mig som fodterapeut. Måske fordi jeg nyder at snakke med folk og har en zoneterapeutuddannelse”.

Og med halvandet år på Københavns Fodterapeutskole med praktik og teori, som også omfatter faget psykologi og fem års erhvervserfaring i Hørsholm, føler Rie Egesø sig godt udrustet til at gøre en forskel. Der er ifølge fodterapeuten en eller anden psykologisk mekanisme, der går i gang, når man sidder i stolen, fødderne bliver blottet og nusset om, og man får lidt massage på underbenene.

På spørgsmålet om Rie Egesø erhvervsmæssigt er bange for fremtiden, svarer hun energisk:

”Nej, jeg er så absolut ikke bange for nedkonjunkturer og finanskriser. Tværtimod vil jeg gerne ansætte en person, der kan sælge Gaitline sko og vejlede omkring det rigtige valg af fodtøj. Og med høje hæle, fodboldfødder og balletbørn, som jeg havde mange af i Hørsholm og et stigende antal diabetes- og leddegigtpatienter, vil der hele tiden være brug for vejledning og behandling af fødder, der trænger til at få det bedre”.

Publiceret 13 June 2018 00:00

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV