Gilleleje Apotek vil hjælpe borgerne i Gribskov til at kvitte smøgerne. Modelfoto.

Gilleleje Apotek vil hjælpe borgerne i Gribskov til at kvitte smøgerne. Modelfoto.

Gilleleje kvitter smøgerne!

Danmark kvitter smøgerne. Det hedder en ny rygestops-kampagne, der nu også indtager Gribskov

Af
Jeppe Helkov

13.600 danskere dør hvert år af rygning. Det anslår en rapport fra Statens Institut for Folkesundhed. Men selvom mange egentlig ønsker at kvitte smøgerne, kan det være svært. Nu er Gilleleje Apotek klar med en udstrakt hånd til de mange rygere, der gerne vil stoppe.

Gilleleje Apotek er de næste to uger en del af kampagnen 'Danmark kvitter Smøgerne', der skal hjælpe danskere i kampen med at blive røgfri. På apoteket er der mulighed for at få personlig rådgivning.

"Det gælder om at få rygestopperne ind ad døren for at hjælpe rygerne i gang. Derfor er vi med i den her kampagne de næste to uger," siger Pia Michelsen, rygestop-ambassadør på Gilleleje Apotek. De vil blandt andet tilbyde personlig rådgivning over ryge-stops mulighederne.

"Man kan komme ind og få den gode rådgivning. Vi kender til produkterne og ved, hvad vi taler om. Vi starte med at lave en test af den enkelte ryger. Hvor meget ryger han/hun? Hvor afhængig er personen? På den måde kan vi spore os ind på, hvad den enkelte har brug for at hjælpemidler," siger Pia Michelsen og fortæller, at man i anledning af kampagnen kan få en kontaktperson på apoteket, der kan hjælpe én i rygestops-forløbet.

"Man kan komme igen og tale med den samme person om, hvordan det går. Om ens behov for hjælpemidler er dækket. Man får en personlig kontakt, der gør, at man ikke skal være ked af at komme igen."

Og har du allerede prøvet at stoppe med at ryge, men er kikset i processen, behøver du heller ikke at være flov. Der er plads til alle, fortæller Pia Michelsen.

"Når det kommer til rygestop, så er der mange, der kikser. Men det skal man ikke være flov over. Det er bare at klø på," slutter hun.

Publiceret 13 June 2018 11:30

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs