Direktør bekræfter

Direktør bekræfter "episode" på Vejby Skole. Foto: Screendump fra Google Maps

Rystende oplevelse i skolegården: Mindreårig ville brække nakken på dreng

Mor fortæller, at hendes datter var temmelig rystet efter skoledagen. Børnedirektør bekræfter "episode"

Af
Af Jens Berg Thomsen

Det gik ifølge Anne Julie Rosenkjær, der har en datter på St. Helene Skole i Vejby, voldsomt for sig, da en dreng forleden indfandt sig på skolen. Her forsøgte han først at brække nakken på en anden dreng, der går på skolen, og bagefter truede han en pige i skolegården.

Anne Julie Rosenkjærs datter var ikke involveret i episoderne, men overværede dem.

"Hun har fortalt mig, at man kunne høre knækket langt væk, da han tog fat," siger Anne Julie Rosenkjær.

"Min datter var temmelig rystet, da vi kom hjem."

Historien går videre, at drengen bagefter gik hen til en pige på en gynge og sagde, at hun ville få samme tur, hvis hun ikke flyttede sig fra gyngen. Drengen går ikke på skolen, men bor ifølge Anne Julie Rosenkjær tæt på. Han er omkring 10 år gammel, lyder hendes gæt.

Drengen, der blev taget om halsen, kom en tur på hospitalet til en MR-scanning, og ambulancen holdt uden for skolen, da Anne Julie Rosenkjær hentede sin datter omkring klokken 14 den fredag.

Anne Julie Rosenkjær har skrevet en lang besked til skolen, men har intet hørt, da Ugeposten ringer og taler med hende. Derfor får vi fat i skoleleder på skolen Rie Gudmand-Høyer Sørensen, der afviser, da Ugeposten refererer for hende.

"Jeg kan ikke genkende historien," siger hun og lader forstå, at hun ikke har yderligere kommentarer.

Ugeposten ringer derfor til børne- og ungedirektør Steffen Bohni, der vender tilbage med en kort udtalelse:

"Jeg har undersøgt sagen og kan bekræfte, at der har været en episode. Det er at betegne som en helt almindelig skærmysel, som der er på en skole. Og jeg har tillid til, at episoden er håndteret helt korrekt af personalet på skolen," siger Steffen Bohni, der heller ikke har yderligere kommentarer.

Siden Ugeposten har talt med Anne Julie Rosenkjær, er der tilsyneladende sket noget, for hun skriver i en offentlig kommentar på Facebook, at hun sidenhen er blevet kontaktet.

"Og så blev det hele fejet ind under gulvtæppet, skolelederen ringede til mig. Ihhh nej og "så slemt var det ikke", og begge drengene var lige gode om det, og nej han havde da aldrig været på skolen før. Og nej da, han havde ikke rendt rundt i skolegården og banket og råbt under undervisningen osv. Selvfølgelig er det ALLE børnene der overdriver heeeelt vildt :-( Men selvfølgelig ringede hun først til mig efter at Ugeposten havde henvendt sig, mit gæt, for der har godt nok være rungende tavshed hele ugen," skriver Anne Julie Rosenkjær på Facebook.

Hos Nordsjællands Politi oplyser kommunikationsafdelingen, at man ikke har registreret noget på døgnrapporten den fredag på Vejby Skole.

Publiceret 12 June 2018 11:30

SENESTE TV