Foto: Jan F. Stephan

Foto: Jan F. Stephan

Mere end 20 deltagere fra Den store bagedyst festede i Gribskov: "Der er noget helt specielt, der binder os sammen"

Iben fra Den store bagedyst havde samlet tidligere deltagere på Tinggården

Af
Af Jens Berg Thomsen / Foto: Jan F. Stephan

Der var smil, latter og glædelige gensyn, da deltagere fra DR's seermagnet "Den store bagedyst" i lørdags var samlet til en genforening på Tinggården ved Ramløse Sand.

Det var Iben Devantie fra Tulstrup uden for Hillerød, der havde taget intiativ til dagen, hvor flere end 20 tidligere deltagere og de to tidligere dommere Mette Blomsterberg og Jan Friis-Mikkelsen, der også driver Tinggården, var med.

"Det var rigtig fedt. Nogen af os deltagere kender jo ikke hinanden. Men alligevel er der noget, der binder os sammen på tværs. Alle vi deltagere kan sætte os ind i det, og det er en helt speciel oplevelse at have det bånd," siger Iben Devantie, der lige som mange andre tidligere deltagere er blevet et lille stykke folkeeje.

Iben Devantie havde sat forskellige udfordringer op til deltagerne, og også de to dommere Mette Blomsterberg og Jan Friis-Mikkelsen skulle igennem en udfordring på

"De tog udfordringen flot op, og de syntes, at det var sjovt," siger Iben Devantie.

Dagen bød også på quiz, videohilsner fra redaktionen bag programmet og mad fra Tinggården.

Find flere billeder på ugeposten.dk.

Publiceret 11 June 2018 15:30

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.