Foto: Jan F. Stephan

Foto: Jan F. Stephan

Mere end 20 deltagere fra Den store bagedyst festede i Gribskov: "Der er noget helt specielt, der binder os sammen"

Iben fra Den store bagedyst havde samlet tidligere deltagere på Tinggården

Af
Af Jens Berg Thomsen / Foto: Jan F. Stephan

Der var smil, latter og glædelige gensyn, da deltagere fra DR's seermagnet "Den store bagedyst" i lørdags var samlet til en genforening på Tinggården ved Ramløse Sand.

Det var Iben Devantie fra Tulstrup uden for Hillerød, der havde taget intiativ til dagen, hvor flere end 20 tidligere deltagere og de to tidligere dommere Mette Blomsterberg og Jan Friis-Mikkelsen, der også driver Tinggården, var med.

"Det var rigtig fedt. Nogen af os deltagere kender jo ikke hinanden. Men alligevel er der noget, der binder os sammen på tværs. Alle vi deltagere kan sætte os ind i det, og det er en helt speciel oplevelse at have det bånd," siger Iben Devantie, der lige som mange andre tidligere deltagere er blevet et lille stykke folkeeje.

Iben Devantie havde sat forskellige udfordringer op til deltagerne, og også de to dommere Mette Blomsterberg og Jan Friis-Mikkelsen skulle igennem en udfordring på

"De tog udfordringen flot op, og de syntes, at det var sjovt," siger Iben Devantie.

Dagen bød også på quiz, videohilsner fra redaktionen bag programmet og mad fra Tinggården.

Find flere billeder på ugeposten.dk.

Publiceret 11 June 2018 15:30

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs