Foto: Jens Berg Thomsen

Foto: Jens Berg Thomsen

Trak blebuks ned og voldtog 95-årig næsten blind kvinde: Nu har 33-årig fået sin dom

Af
Jeppe Helkov

En 33-årig mand er idømt en behandlingsdom ved Retten i Helsingør. Her var manden tiltalt for at have voldtaget en 95-årige næsten blind kvinde.

Den 95-årig kvinde fra Blistrup lå i oktober sidste år i sin seng og sov, da hun pludselig blev vækket af den nu dømte.

Ved tre-tiden tiltvang gerningsmanden sig adgang til hjemmet. Han trak offerets blebuks ned og tvang hende efterfølgende til vaginalt samleje. Derudover blev han også dømt for forsøg på at tiltvinge sig analt samleje.

Under voldtægten holdt blev kvindens arme holdt fast.

Under hensyn til kvindens meget svækkede og stærkt sårbare situation fandt retten, at voldtægten var begået under særligt skærpende omstændigheder.

Et nævningeting kendte i april manden skyldig, men straffen blev ikke udmålt, da man stadig ventede på den retspsykiatriske erklæring.

Den var nu klar, og Anklagemyndigheden indstillede manden til en behandlingsdom.

Retten fandt i overensstemmelse med Retslægerådets udtalelse, at den 33-årige er psykisk syg. Han blev derfor idømte en behandlingsdom.

Den 33-årige er stadig varetægtsfængslet. Det bliver han ved med at være, indtil han kan overføres til en psykiatrisk afdeling.

Publiceret 08 June 2018 05:00

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl