Foto: Jens Berg Thomsen

Foto: Jens Berg Thomsen

Trak blebuks ned og voldtog 95-årig næsten blind kvinde: Nu har 33-årig fået sin dom

Af
Jeppe Helkov

En 33-årig mand er idømt en behandlingsdom ved Retten i Helsingør. Her var manden tiltalt for at have voldtaget en 95-årige næsten blind kvinde.

Den 95-årig kvinde fra Blistrup lå i oktober sidste år i sin seng og sov, da hun pludselig blev vækket af den nu dømte.

Ved tre-tiden tiltvang gerningsmanden sig adgang til hjemmet. Han trak offerets blebuks ned og tvang hende efterfølgende til vaginalt samleje. Derudover blev han også dømt for forsøg på at tiltvinge sig analt samleje.

Under voldtægten holdt blev kvindens arme holdt fast.

Under hensyn til kvindens meget svækkede og stærkt sårbare situation fandt retten, at voldtægten var begået under særligt skærpende omstændigheder.

Et nævningeting kendte i april manden skyldig, men straffen blev ikke udmålt, da man stadig ventede på den retspsykiatriske erklæring.

Den var nu klar, og Anklagemyndigheden indstillede manden til en behandlingsdom.

Retten fandt i overensstemmelse med Retslægerådets udtalelse, at den 33-årige er psykisk syg. Han blev derfor idømte en behandlingsdom.

Den 33-årige er stadig varetægtsfængslet. Det bliver han ved med at være, indtil han kan overføres til en psykiatrisk afdeling.

Publiceret 08 June 2018 05:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs