Nekrolog: Farvel til kendt Gilleleje-ansigt

Jens-Carl Kristensen, tidligere sportsredaktør og fodboldspiller, er død

Tidligere sportsredaktør og fodboldspiller Jens-Carl Kristensen er død, 85 år. Jens-Carl kom meget i Gilleleje, hvor han havde en stor omgangskreds.

Flere gange om ugen tog han fra lejligheden i København op til sommerhuset i Smidstrup og ned i Kunstcafeens have, hvor han mødte vennerne fra Gilleleje. Her underholdt han med sine sjove historier. Der var aldrig pinlig tavshed, når Jens-Carl var i nærheden.

Jens-Carl havde ordet i sin magt og faldt helt naturligt i snak med alle. Han havde også meget at fortælle. Om rejserne til sportsbegivenheder verden rundt. Om fodbold. Om alle de spændende mennesker, han havde mødt.

Jens-Carl er et koryfæ i den danske sportsverden. Ikke alene formidlede han sportens mange facetter som journalist med fodbold og boksning som primære stofområder. Først på det hedengangne Aktuelt, senere på Ekstra Bladet og i 17 år som redaktør på Berlingske Tidendes sportsredaktion. Han vidste også, hvad det vil sige, selv at have fodboldstøvlerne på. Det gav ham respekt blandt udøverne.

Som 14-årig blev Jens-Carl meldt ind i AB. Og herfra gik det stærkt. Den lyshårede torpedo-angriber var med til at sikre AB Danmarksmesterskabet i 1952 med klubkammerater som Knud Lundberg. To år efter blev han topscorer i landets bedste række. Jens-Carl scorede på B-, ungdoms- og yndlingelandsholdet. Og spillede en enkelt A-landskamp.

I 1956 blev han som en af de første herhjemme professionel fodboldspiller og kom til den schweiziske klub La-Chaux-de-Fonds. At blive professionel betød med datidens regler, at man blev udelukket i landsholdssammenhæng.

Jens-Carl Kristensen, født 2. marts 1933, døde den 5. juni 2018.

Publiceret 08 June 2018 13:10

SENESTE TV