Børn og voksne, familier, skoler og ryttere med sejrsambitioner er alle samlet når der 2. septrember køres Helsinge rundt på cykel.

Børn og voksne, familier, skoler og ryttere med sejrsambitioner er alle samlet når der 2. septrember køres Helsinge rundt på cykel.

Helsinge rundt på to hjul for 30. gang

Tilmeldingen er nu åben til cykelløbet Helsinge rundt på cykel søndag den 2. september

Af
Jesper Gisli

Skal du være med til at fejre Helsinge rundt på cykels 30 års jubilæum, eller prøve at vinde det - så er muligheden der nu. Tilmeldingen er nemlig åben til den 30. udgave af det populære motionscykelløb i og omkring Helsinge, som i år køres søndag den 2. september.

Kl.08.00 skydes de første løb af sted, og i alt fem distancer vil blive kørt i løbet af dagen.

20 kilometer, 50 kilometer, 80 kilometer eller 125 kilometer kan der races, mens mountainbikerne har deres egen 35 kilometers rute.

Sædvanen tro starter og slutter hele dagen ved start- og målområdet ved rådhuset i Helsinge. Både den populære skolekonkurrence hvor lokale og nordsjællandske skoler dyster mod hinanden i hold, og de forskellige distancer i løbet af dagen.

En folke- og cykelfest plejer det at være, og i år ingen undtagelse. Og der bliver selvfølgelig skruet ekstra op for festivitasen i anledning af jubilæet.

"30 år i sig selv er en bedrift for sådan et motionscykelløb, og vi håber at rigtig mange vil være med til at køre årets løb og fejre det runde jubilæum sammen. Måske kan vi komme over 500 deltagere i år, det kune være sjovt", siger Alan Andersen fra Annisse Idrætsforening der står bag cykelløbet.

I anledning af jubilæet laves der er et helt særligt 30 års logo for årets løb.

Tilmelding og yderligere info om Helsinge rundt på cykel:

www.helsingerundt.dk

Publiceret 08 June 2018 17:05

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV