Børn og voksne, familier, skoler og ryttere med sejrsambitioner er alle samlet når der 2. septrember køres Helsinge rundt på cykel.

Børn og voksne, familier, skoler og ryttere med sejrsambitioner er alle samlet når der 2. septrember køres Helsinge rundt på cykel.

Helsinge rundt på to hjul for 30. gang

Tilmeldingen er nu åben til cykelløbet Helsinge rundt på cykel søndag den 2. september

Af
Jesper Gisli

Skal du være med til at fejre Helsinge rundt på cykels 30 års jubilæum, eller prøve at vinde det - så er muligheden der nu. Tilmeldingen er nemlig åben til den 30. udgave af det populære motionscykelløb i og omkring Helsinge, som i år køres søndag den 2. september.

Kl.08.00 skydes de første løb af sted, og i alt fem distancer vil blive kørt i løbet af dagen.

20 kilometer, 50 kilometer, 80 kilometer eller 125 kilometer kan der races, mens mountainbikerne har deres egen 35 kilometers rute.

Sædvanen tro starter og slutter hele dagen ved start- og målområdet ved rådhuset i Helsinge. Både den populære skolekonkurrence hvor lokale og nordsjællandske skoler dyster mod hinanden i hold, og de forskellige distancer i løbet af dagen.

En folke- og cykelfest plejer det at være, og i år ingen undtagelse. Og der bliver selvfølgelig skruet ekstra op for festivitasen i anledning af jubilæet.

"30 år i sig selv er en bedrift for sådan et motionscykelløb, og vi håber at rigtig mange vil være med til at køre årets løb og fejre det runde jubilæum sammen. Måske kan vi komme over 500 deltagere i år, det kune være sjovt", siger Alan Andersen fra Annisse Idrætsforening der står bag cykelløbet.

I anledning af jubilæet laves der er et helt særligt 30 års logo for årets løb.

Tilmelding og yderligere info om Helsinge rundt på cykel:

www.helsingerundt.dk

Publiceret 08 June 2018 17:05

SENESTE TV

Flyfotograf udstiller og holder foredrag

Udstilling Lars Bygdemark er uden tvivl Sveriges bedste flyfotograf. I mere end 40 år har han fløjet over Sverige og taget billeder af et land med mange forskellige landskabstyper: Bølgende landbrugsarealer med marker og enge, som sammen danner stilfulde kludetæpper, maleriske småbyer og samfund. Slingrende kyststrækninger med tusindtal øer og skær.

Skove som strækker sig så langt, at man føler sig fortabt. I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger.

Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt: plovfurer efter en traktor eller industriens anlæg og miljømønstre. Lars Bygdemark blev valgt til ”Årets Naturfotograf 2004” af Sveriges Naturvårdsverk.

Nu kan disse fotos ses på udstillingen 'Sverige fra luften' i Kulturhavn Gilleleje. Lars Bygdemark dukker selv op og holder foredrag, hvor han kan opleves på trappen i biblioteket, tirsdag 20. november kl. 17, hvor han fortæller om sin teknik og viser lysbilleder. Der er gratis adgang.

CV

Møde i seniorkredsen

MØDE Det er Agabe Indiens arbejde, der er centrum for mødet i Helsinge Seniorkreds. Deltagerne får besøg af Gert Svendsen, som fortæller om Agabe Indiens arbejde og om ildsjælen Biskop Jacob, som efter som 12-årig at blive helbredt for en dødelig sygdom, besluttede at give sit liv helt og fuldt til Jesus og arbejde for børn og unge i Indien.

Til mødet, der foregår tirsdag 20. november kl. 19 kan man høre mere om et fantastisk arbejde blandt 6500 børn og unge, om arbejdet blandt gadebørn, og om hvordan Agape Indien uddanner mange unge mennesker til gavn for det indiske samfund.

Anni og Ege Rasmussen, som har besøgt Biskop Jacob og børnehjemmene, vil vise billeder derfra.

Der er naturligvis kaffe og kage, og det hele finder sted Rundinsvej 46 i Helsinge.

Der er gratis adgang. Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30336746) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21715694). Mødet er arrangeret af Helsinge Seniorkreds.

Næste møde er tirsdag 11. december kl. 17.30, hvor der er juleafslutning med spisning, lotteri og kaffebord. Birger Daniel Petersen taler over emnet: 'Jesus kom – Jesus kommer.'

CV