"Helt generelt skal borgerne i Gribskov have langt større indflydelse på den politik, som byrådet fører", siger borgmester Anders Gerner Frost. Pressefoto

Borgerforslag på byrådets dagsorden

Skal 1.050 underskrifter være nok til at få en sag på byrådsdagsordenen?

Af
Alice Riis Bach

Hvis du har et forslag til en sag eller et emne, som du ønsker Gribskovs Byråd skal behandle, så skal du bare samle 1050 underskrifter blandt Gribskovs borgere, så skal byrådet sætte forslaget på dagsordenen. Det vil gælde, hvis økonomiudvalget godkender dette punkt på dagsordenen på mandag den 11. juni.

Det mener borgmester Anders Gerner Frost (NytGribskov) og viceborgmester Bo Jul Nielsen (S), som vil samle opbakning i økonomiudvalget til dette forslag. Kort fortalt er de klar med en model for, hvordan borgerne med godt 1.000 underskrifter i lommen kan få deres forslag behandlet på lige fod med byrådets partier og politikere.

”Helt generelt skal borgerne i Gribskov have langt større indflydelse på den politik, som byrådet fører. Vi er i gang med en stribe af tiltag, som skal sikre det, og her er borgernes mulighed for selv at sætte dagsordenen ét af de forslag, jeg mener, vi skal gå videre med,” siger Anders Gerner Frost om forslaget, der oprindeligt stammer fra Alternativet i sidste byrådsperiode.

”Min holdning er, at det her skal være nemt for borgerne – vi skal ikke sætte tekniske barrierer op. Erfaringerne fra andre kommuner viser også, at der indtil videre ikke er opstået store problemer med, at borgere uden for kommunegrænsen blander sig,” siger Bo Jul Nielsen.

Hvis økonomiudvalget og senere byrådet vedtager modellen for borgerdrevne forslag, vil det kræve 1.050 underskrifter at få et forslag til behandling i byrådet. Underskrifterne kan indsamles via kommunens hjemmeside. Dette antal underskrifter svarer til, hvad det kræves for at få ét mandat i byrådet.

Publiceret 08 June 2018 12:04

SENESTE TV

Kisser og Søren kommer og underholder

Show Det populære par Kisser og Søren besøger Helsinge Pensionistforening fredag 18. januar.

"Kisser og Søren er lig med ægte dansk folkelig underholdning og er et sikkert hit med deres brede repertoire. Det hele bliver serveret med et glimt i øjet og smil på læben i et behageligt lydniveau. Kisser og Søren har hurtigt opnået en status samt stor respekt som foregangs"mænd" for den ægte danske populær musik. Ingen har formået så hurtigt at slå sig fast i det danske publikum som Kisser og Søren med deres finurlige tekster og iørefaldende melodier. Det er dansk, det er pop og særdeles medrivende," skriver Helsinge Pensionistforening i en pressemeddelelse.

Man kan opleve Kisser og Søren i Café Appetit, Helsingegården 18. januar kl. 14.30. Der er gratis adgang for pensionistforeningens medlemmer, og tilmelding er ikke nødvendig.

Kapp