60 dage skal en 48-årig mand i fængsel efter vold i lokaltoget mellem Gilleleje og Hillerød. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

60 dage skal en 48-årig mand i fængsel efter vold i lokaltoget mellem Gilleleje og Hillerød. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Dømt for vold:

Nikkede mand en skalle i lokaltoget

Brækkede næsten på medpassager mellem Gilleleje og Hillerød

Af
Jens Berg Thomsen

En skalle i lokaltoget kostede forleden en 48-årig mand 60 dages ubetinget fængsel. Skallen, som en anden mand havde den tvivlsomme ære at modtage, faldt i toget mellem Gilleleje og Hillerød den 28. december sidste år, kan man læse i dommen fra Retten i Hillerød.

Anklagen lød på forhånd på, at den 48-årige havde nikket den anden “flere skaller”, men ud fra et vidneudsagn fandt retten det ikke bevist, at der var tale om flere - men kun én enkelt skalle mod manden.

Rapporten fra skadestuen kunne da også bevidne om en fejlstillet næseryg og en fraktur. I forvejen havde den 48-årige fået en dom tilbage i 2013 - også for at have begået vold. Derfor endte straffen fra Retten i Hillerød også med at være ubetinget.

Publiceret 24 May 2018 05:00

SENESTE TV

Flyfotograf udstiller og holder foredrag

Udstilling Lars Bygdemark er uden tvivl Sveriges bedste flyfotograf. I mere end 40 år har han fløjet over Sverige og taget billeder af et land med mange forskellige landskabstyper: Bølgende landbrugsarealer med marker og enge, som sammen danner stilfulde kludetæpper, maleriske småbyer og samfund. Slingrende kyststrækninger med tusindtal øer og skær.

Skove som strækker sig så langt, at man føler sig fortabt. I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger.

Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt: plovfurer efter en traktor eller industriens anlæg og miljømønstre. Lars Bygdemark blev valgt til ”Årets Naturfotograf 2004” af Sveriges Naturvårdsverk.

Nu kan disse fotos ses på udstillingen 'Sverige fra luften' i Kulturhavn Gilleleje. Lars Bygdemark dukker selv op og holder foredrag, hvor han kan opleves på trappen i biblioteket, tirsdag 20. november kl. 17, hvor han fortæller om sin teknik og viser lysbilleder. Der er gratis adgang.

CV

Møde i seniorkredsen

MØDE Det er Agabe Indiens arbejde, der er centrum for mødet i Helsinge Seniorkreds. Deltagerne får besøg af Gert Svendsen, som fortæller om Agabe Indiens arbejde og om ildsjælen Biskop Jacob, som efter som 12-årig at blive helbredt for en dødelig sygdom, besluttede at give sit liv helt og fuldt til Jesus og arbejde for børn og unge i Indien.

Til mødet, der foregår tirsdag 20. november kl. 19 kan man høre mere om et fantastisk arbejde blandt 6500 børn og unge, om arbejdet blandt gadebørn, og om hvordan Agape Indien uddanner mange unge mennesker til gavn for det indiske samfund.

Anni og Ege Rasmussen, som har besøgt Biskop Jacob og børnehjemmene, vil vise billeder derfra.

Der er naturligvis kaffe og kage, og det hele finder sted Rundinsvej 46 i Helsinge.

Der er gratis adgang. Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30336746) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21715694). Mødet er arrangeret af Helsinge Seniorkreds.

Næste møde er tirsdag 11. december kl. 17.30, hvor der er juleafslutning med spisning, lotteri og kaffebord. Birger Daniel Petersen taler over emnet: 'Jesus kom – Jesus kommer.'

CV