60 dage skal en 48-årig mand i fængsel efter vold i lokaltoget mellem Gilleleje og Hillerød. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

60 dage skal en 48-årig mand i fængsel efter vold i lokaltoget mellem Gilleleje og Hillerød. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Dømt for vold:

Nikkede mand en skalle i lokaltoget

Brækkede næsten på medpassager mellem Gilleleje og Hillerød

Af
Jens Berg Thomsen

En skalle i lokaltoget kostede forleden en 48-årig mand 60 dages ubetinget fængsel. Skallen, som en anden mand havde den tvivlsomme ære at modtage, faldt i toget mellem Gilleleje og Hillerød den 28. december sidste år, kan man læse i dommen fra Retten i Hillerød.

Anklagen lød på forhånd på, at den 48-årige havde nikket den anden “flere skaller”, men ud fra et vidneudsagn fandt retten det ikke bevist, at der var tale om flere - men kun én enkelt skalle mod manden.

Rapporten fra skadestuen kunne da også bevidne om en fejlstillet næseryg og en fraktur. I forvejen havde den 48-årige fået en dom tilbage i 2013 - også for at have begået vold. Derfor endte straffen fra Retten i Hillerød også med at være ubetinget.

Publiceret 24 May 2018 05:00

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV