Helle Simonsen fra Esrum Kloster mener, at nationalparken åbner mange muligheder for Gribskov. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Helle Simonsen fra Esrum Kloster mener, at nationalparken åbner mange muligheder for Gribskov. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Gribskov bliver centrum for ny nationalpark

Af
Jens Berg Thomsen

Den nye nationalpark Kongernes Nordsjælland skal have sit nye sekretariat fysisk placeret i Gribskov Kommune, og det er også her, at åbningen finder sted tirsdag den 29. maj. Samme dag åbner der også en udstilling om nationalparken på Esrum Møllegård.

“Udstillingen skal forklare, hvad nationalparken er. Sigtet er ikke at diskutere, om vi skal have en nationalpark eller ej men handle om, hvad vi gerne vil med områdt,” siger publikumschef på Esrum Kloster og Møllegård Helle Simonsen.

Derfor bliver der hængt et “kort” op over nationalparken udført i kork, så folk kan sætte sedler på med forslag til, hvad området kan bruges til.

“Med nationalparken opstår der nye muligheder med at styrke naturen og bevare landskaber. Det giver hele Gribskov muligheder for turisme, fødevarer og mange andre ting,” siger hun.

Publiceret 24 May 2018 11:30

SENESTE TV

Kisser og Søren kommer og underholder

Show Det populære par Kisser og Søren besøger Helsinge Pensionistforening fredag 18. januar.

"Kisser og Søren er lig med ægte dansk folkelig underholdning og er et sikkert hit med deres brede repertoire. Det hele bliver serveret med et glimt i øjet og smil på læben i et behageligt lydniveau. Kisser og Søren har hurtigt opnået en status samt stor respekt som foregangs"mænd" for den ægte danske populær musik. Ingen har formået så hurtigt at slå sig fast i det danske publikum som Kisser og Søren med deres finurlige tekster og iørefaldende melodier. Det er dansk, det er pop og særdeles medrivende," skriver Helsinge Pensionistforening i en pressemeddelelse.

Man kan opleve Kisser og Søren i Café Appetit, Helsingegården 18. januar kl. 14.30. Der er gratis adgang for pensionistforeningens medlemmer, og tilmelding er ikke nødvendig.

Kapp