Det begyndte på en græsplæne med opvarmningen. Og det var den hårdeste del af træningen, fortæller Jeppe Helkov, Ugepostens journalist, der var blevet udfordret til at prøve parkour.

Det begyndte på en græsplæne med opvarmningen. Og det var den hårdeste del af træningen, fortæller Jeppe Helkov, Ugepostens journalist, der var blevet udfordret til at prøve parkour.

UDFORDRINGEN:

“Stil du dig bare foran. Så kan jeg se, hvordan det skal gøres”

“Når du står to meter oppe i luften og skal lave rullefald ned på en madras, så kan en instruktør sige nok så meget, at man ikke slår sig.” Ugepostens journalist Jeppe Helkov var med til parkour i Ramløse

Af
Jens Berg Thomsen

Opvarmningen var det hårdeste, da Ugepostens Jeppe Helkov forleden prøvede kræfter med parkour. Det var blevet den robust byggede journalists tur til at blive udfordret i Ugepostens serie “Udfordringen”, hvor avisens to menige medlemmer skiftes til at blive sendt på ture rundt om i Gribskovs idrætsliv.

Der er omkring 20, der dyrker parkour i Ramløse under byens gymnastikforening, fortæller Kenn Munk Larsen, der er instruktør i klubben. Han har selv dyrket sportsgrenen i syv år og var så venlig at tage sig kærligt af Jeppe Helkov. Og Jeppe Helkov tog det som en mand, må man sige, og det var ikke småting, den store gut måtte igennem. Først var det opvarmningen på græsplænen, der fik sveden til at springe fra panden, og efterfølgende ventede der både fysiske- og mentale udfordringer på Jeppe Helkov, der var mødt intetanende op på den hede forårsaften, for mens træningscentret er hans normale hjemmebane, var græsplænen foran Ramløsehallen en sand udfordring.

“Opvarmningen var det hårdeste fysisk. Nu siger de gode parkourfolk her i Ramløse godt nok, at man bevæger sig naturligt i deres sport. Men jeg må bare sige, at jeg var nede i nogle meget unaturlige stillinger,” siger Jeppe Helkov.

“Det var sjovt. Rigtig sjovt. Bortset fra lidt skrabesår, så gik det fint,” siger han.

Efter opvarmningen skulle Jeppe Helkov ud på banen foran hallen. Her blev han tilbudt en forlomme af en af de andre, der trænede med. Men forlommen blev afvist af Ugepostens journalist.

“Stil du dig bare foran. Så kan jeg se, hvordan det skal gøres,” lød det kækt fra Jeppe Helkov.

Det sidder i hovedet

Kenn Munk Nielsen går ikke så meget op i, om man er lille eller stor, ung eller gammel. Parkour er for alle, fortæller han.

“Det er jo ikke en sportsgren, hvor man kan sige, at nogen er bedst. Alle kan dyrke det,” fortæller han.

“Det foregår meget oppe i hovedet, for selvom en øvelse overskrider grænser, så er det ikke farligt. Man risikerer måske kun at falde et par centimeter ned, og gulvet her er jo blødt, så man slår sig ikke,” siger han.

Instruktøren fortæller, at det handler om at lande på “ninja”-måden. Om Jeppe Helkov formåede at lande på den måde, eller vi var mere ovre i elefantmåden, kan man gå ind og se på vidoen fra udfordringen. Faktum er i hvert fald, at efter den hårde opvarmning havde Jeppe Helkov nærmest en til en-træning med Kenn Munk Nielsen, der instruerede i at springe over stænger, trækasser og bildæk fyldt med beton. Til afslutningen inde i hallen, ventede der Jeppe Helkov en prøvende afslutning på parkourtræningen. En to meter høj kasse blev manden sat op på, og først skulle han lade sig falde baglæns ned fra den, mens to andre greb ham. Bagefter blev han bedt om at lave et forlæns rullefald ned på en anden trækasse, inden en madras ventede. Og det rammede ifølge Kenn Munk Larsen sportsgrenen ind.

Selv konkluderede Jeppe Helkov om rullefaldet - der for øvrigt endte med en koldbøtte i stedet.

“Når du står to meter oppe i luften og skal lave rullefald ned på en madras, så kan en instruktør sige nok så meget, at man ikke slår sig. Men én ting er, hvad de siger. Noget andet er, hvad dit eget hoved siger,” lyder det fra Jeppe Helkov efter denne omgang af “Udfordringen.”

Man kan gå ind på Ugepostens Facebookside eller website og finde videoen.

Yderligere info om parkour:

www.ramlosegym.dk

Der skulle være plads til alle. Og det blev der.

Der skulle være plads til alle. Og det blev der.

Det meste foregår oven i hovedet til parkour.

Det meste foregår oven i hovedet til parkour.

Svær balancegang. Men over kom han.

Svær balancegang. Men over kom han.

"Læg mærke til, hvor tit du har grinet her i dag. Det gør man ikke i et træningscenter," siger instruktør Kenn Munk Nielsen oven på Jeppe Helkovs udfordring.

Om Jeppe Helkov landede på den korrekte

Om Jeppe Helkov landede på den korrekte "ninja"-måde, kan man se på Ugepostens Facebookside.

Publiceret 22 May 2018 05:00

SENESTE TV

Kisser og Søren kommer og underholder

Show Det populære par Kisser og Søren besøger Helsinge Pensionistforening fredag 18. januar.

"Kisser og Søren er lig med ægte dansk folkelig underholdning og er et sikkert hit med deres brede repertoire. Det hele bliver serveret med et glimt i øjet og smil på læben i et behageligt lydniveau. Kisser og Søren har hurtigt opnået en status samt stor respekt som foregangs"mænd" for den ægte danske populær musik. Ingen har formået så hurtigt at slå sig fast i det danske publikum som Kisser og Søren med deres finurlige tekster og iørefaldende melodier. Det er dansk, det er pop og særdeles medrivende," skriver Helsinge Pensionistforening i en pressemeddelelse.

Man kan opleve Kisser og Søren i Café Appetit, Helsingegården 18. januar kl. 14.30. Der er gratis adgang for pensionistforeningens medlemmer, og tilmelding er ikke nødvendig.

Kapp