DEBAT:

Byrådets store fejltagelse

Debatindlæg af Britta Christholm, Næstformand Socialistisk Folkeparti Gribskov

SF vender sig på det kraftigste mod det samlede byråds planer om at søge dispensation fra strandbeskyttelseslinjen.

En dispensation vil automatisk være en invitation til den rå kapitalisme om at opføre hotel eller andet byggeri direkte ud til kysten.

Uanset de gode viljer, vil det være umuligt at stritte imod pengenes magt i det lange løb. Det vil være en tabersag.

Et hotel i strandkanten ved Gilleleje vil under alle omstændigheder betyde et tab af havne- og fiskerirelaterede aktiviteter fra den levende havn, vi alle er så stolte af, og som trækker turister til i tusindvis.

Det vil være en katastrofe for Strandbakkeselskabets bestræbelser for “at købe stranden fri” - ironisk nok i hundredeåret for selskabets beståen.

Og spørg dig selv, om vi mangler hoteller og turister i byen i denne tid? Vi synes det ikke.

Vi har et nyrenoveret Gilleleje Strand med restauration og værelser. Vi får et stort hotel ved Pyramiden vest for byen, som står klart om et par år. Vi har masser af overnatningsmuligheder på Badehotellet og længere ude i resterne af Folkeferie. Samt masser af Bed and Breakfast.

Jo vel, mulighederne kunne forbedres, men ikke med et stort kæmpehotel ved havnen. Der kan findes andre steder. Og turister. Kan der puttes flere ind end dem, der kommer nu? Næppe. Vi er glade for dem, og de er glade for det autentiske miljø omkring havnen og stranden.

Vi ønsker ikke, at byrådet spiller hasard med havnen og stranden. Derfor bør alle partier tage en dyb indånding, og vurdere endnu engang.

Har vi brug for et stort hotel i strandkanten? SF mener nej!

Publiceret 21 May 2018 19:15

SENESTE TV