Gry laver sang til Helsinge

Verdenspremiere på sang om Helsinge i begyndelsen af juli måned

Af
Jesper Gisli

Fra lørdag den 2. juni er der premiere på 'gadekærdage' i Helsinge. Lørdage med hygge og fællesskab ved byens smukke gadekær hen over hele sommeren. Der bliver opsat borde, bænke, liggestole og hyggelige steder at slå sig ned så man kan nyde hyggen, maden og de lækkerier der bliver fristet med fra foodtrucks og boder langs gadekæret. Hygge der skal skabe fællesskab i Helsinge, og ikke mindst skabe nyt liv i og omkring det smukke gadekær.

Det er tænketanken 'Helsinge Powerbank' der står bag initiativet, og står også bag salget af gadekæret på folkeaktier a' 100,- kroner stykket. Penge der skal finansiere de mange gadekærdage hen over sommeren - og ikke mindst skabe grobund for mange andre initiativer, både sommer og hele året.

Helsinge, lysets by

Sanger og musiker Gry Meilstrup Johansen er med i 'Helsinge Powerbank', og det frivillige arbejde for byen, har nu inspireret sangeren til at udgive en hyldestsang til og om Helsinge.

“Vi sad på et af møderne i powerbanken og brainstormede over en masse idéer, og så var der en der sagde; 'Vi skulle da næsten have en sang om Helsinge'. Og så kunne jeg jo svare, at sådan en havde jeg næsten færdig derhjemme. En sang min mand og jeg begyndte på at lave for ti år siden, men som aldrig blev brugt til noget, og som aldrig fik liv. En sang om alt det bedste ved Helsinge og området heroppe. Naturen, livet, menneskerne og ikke mindst lyset. Jeg har det sådan hver gang jeg kører hjem, og nærmer mig Helsinge; så er der et helt specielt lys på himlen. Og derfor tænker jeg 'Helsinge, lysets by' når jeg skal tænke i overskrift og titel til sangen. Og da jeg spillede sangen på næste møde i 'Helsinge Powerbank', var vi hurtigt enige om, at det gør vi. Så, jeg er i fuld gang i studiet nu, og glæder mig til at synge den for Helsinge meget snart”, siger Gry til Ugeposten.

Giver sangen til Helsinge

Sangen om Helsinge gives til Helsinge. I første omgang udgives der 500 eksemplarer som foræres gratis væk. Til hvem og hvordan har 'Helsinge Powerbank' ikke helt besluttet endnu.

“Vi når desværre ikke at blive færdige til at kunne give den væk til Kulturnatten den 1. juni. Det kunne ellers have været oplagt. Men vi satser på i starten af juli, hvor den både får verdenspremiere på Ugepostens facebookside og live ved gadekæret. Men det kommer der mere om”, fortæller Gry og fortsætter.

“Der er så meget at være glad for og stolt over når man bor og lever heroppe. Jeg og min familie nyder det i hvert fald hver eneste dag, og når man er glad for noget, skal man også sige det højt, og til hinanden. Det skal vi huske her i Helsinge; vi har så meget godt, og det skal vi nyde og passe på”, siger Gry til Ugeposten.

'Helsinge, lysets by' er skrevet af Gry, mens melodien er komponeret af Grys mand, Per Meilstrup.

KØB EN FOLKEAKTIE

Det er Gribskov Erhvervscenter A/S der administrerer salget af de i alt 5.000 folkeaktier på vegne af 'Helsinge Powerbank. Indbetal kr. 100,- pr. folkeaktie på MobilePay 26112234 eller på erhvervscenterets kontonummer 64902017421 (Handelsbanken), og hent din fysiske folkeaktie på Helsinge Powerbanks stand til Helsinge Kulturnat fredag dem 1. juni eller på Ugepostens redaktion, Østergade 33, eller i kiosken i Kvickly Helsinge - mod forevisning af kvittering for indbetaling.

LOKALE VIRKSOMHEDER EKSPONERES

Alle lokale virksomheder der inden 1. juni køber for minimum 5.000 kroner folkeaktier, får deres firmanavn på bagsiden af CD-coveret til 'Helsinge, lysets by'. Derudover vil disse virksomheder ligeledes få deres navn og logo i Ugeposten samt blive eksponeret på Ugepostens facebookside i forbindelse med udgivelsen af 'Helsinge, Lysets by'.

Publiceret 21 May 2018 11:30

SENESTE TV