Sådan ser et af billederne ud af den video, som fire elever fra 1. z på Gribskov Gymnasium lavede om unges drukkultur.

Sådan ser et af billederne ud af den video, som fire elever fra 1. z på Gribskov Gymnasium lavede om unges drukkultur.

’Ved siden af dig, ligger en komplet fremmed, og det er ikke ham den søde’

Fire elever på Gribskov Gymnasium vandt en konkurrence om at lave en video, der sætter fokus på alkoholforbruget blandt unge

Af
Jeppe Helkov

“Prøv at forestille dig, at du sidder til forfest med ham den søde fra gymnasiet. Øllene forsvinder hurtigt én efter én. Forestil dig så, at du er blevet rigtig fuld, og du har ikke rigtig kontrol over dig selv længere.

Forestil dig så, at du står og danser helt alene sammen med ham den søde. Nu kysser I.

Forestil dig, at du vågner morgenen efter, og du kan ikke rigtig huske, hvad der er sket aftenen før. Ved siden af dig ser du, ligger en komplet fremmed, og det er ikke ham den søde fra aftenen før. Drik mindre, oplev mere.”

Med de ord har fire elever fra 1. z på Gribskov Gymnasium lavet en video om de unges drukkultur. Videoen var en del af Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens alkoholkampagne 'Fuld af liv', der skulle sætte fokus på alkoholforbruget blandt unge i Danmark.

7.500 elever deltog

Flere end 7.500 elever deltog i konkurrencen om at laven den mest rammende video, og de fire elever fra Gribskov Gymnasium endte med at vinde konkurrencen. Præmien var et event på gymnasiet, hvor komikeren Mark Le Fêvre optrådte.

Ifølge Christina Schiøth Krüger-Jensen fra Kræftens Bekæmpelse vandt eleverne fra Gribskov Gymnasium, fordi deres video viser, at for meget alkohol også har konsekvenser nu og her.

“Deres video viser på kreativ vis, at for store mængder alkohol sætter dømmekraften ud. Der kommer nogle konsekvenser, der kunne være undgået. Og konsekvenserne rammer nu og her. Jeg tror, det for de unge er lettere at relatere til, at for meget alkohol også har konsekvenser på den korte bane. I stedet for kampagner der kun snakker om helbredskonsekvenserne langt ud i fremtiden,” siger hun.

Drik mindre, oplev mere

Og 'Drik mindre, oplev mere'-kampagnen får faktisk flere af de unge til at overveje deres alkoholvaner, fortæller Christina Schiøth Krüger-Jensen.

“Vi vil gerne have de unge i tale og have dem til selv at reflektere over tingene. Vi har lige lavet en evaluering af hele forløbet, og i vores undersøgelse svarer 43 pct., at de vidste mere om unge og alkohol efter at have deltaget i vores kampagne. 58 pct. tænker mere over deres alkoholkultur, og 9 pct. vil drikke mindre til de kommende fester. Det viser, at vi rammer noget af det rigtige,” siger hun.

Publiceret 21 May 2018 15:00

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV