Nordsjællands Veterantog vækker glæde i hele området. Derfor er indehaverne også ekstra trætte af, at ukendte gerningsmænd udøver hærværk mod de gamle tog.

Nordsjællands Veterantog vækker glæde i hele området. Derfor er indehaverne også ekstra trætte af, at ukendte gerningsmænd udøver hærværk mod de gamle tog.

Nordsjællands Veterantog kommer med nødråb:

Ved du, hvad dine børn laver om aftenen?

Der er i den seneste periode lavet så meget hærkværk på veterantogene hos Nord- sjællands Veterantog, at man nu ser sig nødsaget til at komme med et nødråb

Af
Jeppe Helkov

NØDRÅB Hærværk, smadrede ruder og skum fra stjålne brandslukkere. Det er, hvad Nordsjællands Veterantog har været ramt af i Græsted. Her står togene parkeret ved stationen. På grund af pladsmangel er nogle af veterantogene nødt til at stå udenfor. Og det har ukendte gerningsmænd altså taget som en åben invitation til at hærge. “Før jul sidste år var der indbrud i vognhallen. Her var nogen brudt ind i nogle af lokomotiverne og havde taget brandslukkerne. Dem havde de så udløst og sprøjtet skummet rundt, så noget af interiøret blev ødelagt. Det er en rigtig kedelig udvikling,” siger Svend Åge Monnerup, formand for børneklubben hos Nordsjællands Veterantog. Han irriterer sig især over hærværket af én grund.

Bruger unødigt mange penge

“På grund af alt det her er vi nødt til at bruge mange penge på ellers unødvendige reparationer. Det koster kassen i reparationsomkostninger. Penge som vi langt hellere ville bruge på andre områder,” siger han. Veterantogene kører sommeren igennem i store dele af Nordsjælland. De er blandt andet med, når Græsted Veterantræf bliver afholdt i pinsen. Og det gør det kun ekstra ærgerligt, når ukendte lømler tror, at de ubevogtede tog er det rene slaraffenland. “Vi har et rigtig godt samarbejde med Græsted. Foreningerne hjælper hinanden. Men det er tilsyneladende svært for nogen at forstå, at det ikke bare er for sjov, at vores tog står dér. Vi bruger dem altså til at skabe glæde for andre,” siger Svend Åge Monnerup, der har et opråb til forældre og unge i området.

Et nødråb til forældre

“Det her er også et nødråb til forældre og skoler. Ved forældrene, hvad deres børn laver om aftenen? Vi håber bare, at alle vil være med til at passe på vores flotte tog.” Svend Åge Monnerup håber, at opråbet vil gøre, at folk holder lidt ekstra øje i fremtiden. “Det kunne for eksempel være, at man bor i området og alligevel skal ud at gå med sin hund. Så kan man måske lægge vejen forbi og se, at alt er, som det skal være. Det vil forhåbentlig gør en stor forskel,” slutter han.

Publiceret 18 May 2018 14:57

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl