Solskin i Gilleleje.

Solskin i Gilleleje.

Dagplejedag i tre byer og i bragende solskin

Sommer, sol og synlighed. Gribskovs dagplejere havde pyntet vognene op og taget børnene med ud i det gode vejr. Flere billeder på siderne 20 og 22

Af
Jens Berg Thomsen

Barnevognene var pyntet op med flag, grene og balloner, og vejret var det tætteste, man kan komme på en sommerdag, da der forleden var “Dagplejens dag” i Gribskov og i resten af landet.

“Tanken er, at vi skal være synlige i lokalmiljøet,” siger dagplejekonsulent i Gribskov Kommune, Christine Lindberg.

Og da Gribskov er en DGI-certificeret kommune, er der især fokus på, at børnene skal lave noget med bevægelse, men der var da også tid til at indtage en af de theboller, som Kvickly i Helsinge havde sponsoreret til hele kommunen.

“Dagplejens dag er jo en mangeårig tradition. I nogle områder bliver det afholdt fælles med optog og så videre, men andre steder i Gribskov er man lidt mere geografisk udfordret, men alle dagplejerne pynter deres vogne op,” fortæller Christine Lindberg.

Det var fagforeningen FOA, der i sin tid begyndte traditionen.

På denne side og på side 20 og 22 længere fremme i avisen er der flere billeder at finde, for Ugeposten var til dagplejedag i Gilleleje, Græsted og Helsinge - men dagen blev som sagt også markeret andre steder i Gribskov Kommune.

Dagplejernes dag er en mangeårig tradition.

Dagplejernes dag er en mangeårig tradition.

Dagen blev også fejret i Helsinge.

Dagen blev også fejret i Helsinge.

Aktiv dagplejedag i Græsted.

Aktiv dagplejedag i Græsted.

Vejret fejlede ikke noget.

Vejret fejlede ikke noget.

Samling i Gilleleje.

Samling i Gilleleje.

Dagplejere fra hele kommunen havde pyntet vognene op i dagens anledning.

Dagplejere fra hele kommunen havde pyntet vognene op i dagens anledning.

Udsigt til skibene i havnen.

Udsigt til skibene i havnen.

Publiceret 15 May 2018 14:02

SENESTE TV

Coach vil hjælpe folk til vægttab

Foredrag Vil du gerne af med nogle kilo, er dette foredrag måske noget for dig. Mandag 21. januar kl. 19 til 21 holder den lokale coach Hanne Skov Hansen foredrag hos Frivilligcentret i Helsinge.

Her har hun til hensigt at gøre sit publikum bevidst om, hvorfor de har behov for hjælp til at tabe sig, og hvad der er grunden til, at det ofte sker, at kiloene kommer på igen. Emnerne hun kommer ind på er blandt andet:

    Der kommer ikke fokus på, hvad der skal spises, eller hvad der ikke bør indtages. For det ved alle.

    Det er mere, hvorfor vi spiser forkert, selv om vi godt ved, det er forkert.

    Hvordan vi knækker koden ”gamle vaner”.

    Hvordan de gamle vaner er kommet.

    Hvordan vi undgår dem fremover.

Hanne er coachuddannet efter mange år i plejesektoren. Nu er hun indehaver af coach-virksomheden Selvindsigt4you.dk.

Alle er velkomne til det gratis arrangement. Det er nødvendigt med tilmelding til Frivilligcentret på telefon: 46790891 eller på mail info@frivilligcenter-helsinge.dk senest 17. januar.

Trancekanal er klar til Mester Niham

Det alternative Holistisk livsstils forening i Gilleleje indbyder til Star Seed.

"På denne første kanaliseringsaften i 2019 vil trancekanal Dennis Søndergaard kanalisere Mester Niham fra den 13. dimension med temaet: Hvor kommer vi fra? Mange har sikkert haft disse overvejelser om, hvorvidt vi oprindeligt stammer som Star Seed fra andre steder i universet?," skriver Holistisk livsstils forening i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Mester Niham vil derfor fortælle os, om der er liv udenfor planeten Gaia/Jorden, som vi lever på. Så på denne aften vil du blive taget med på en rejse til der, hvor du stammer fra, så du kommer til at få information og opleve andre verdener og deres virke."

Denne aften kan man opleve torsdag 17. januar kl. 19.00 til 21.30 i Det Gamle Posthus i Gilleleje. Entre betales ved indgangen.