Solskin i Gilleleje.

Solskin i Gilleleje.

Dagplejedag i tre byer og i bragende solskin

Sommer, sol og synlighed. Gribskovs dagplejere havde pyntet vognene op og taget børnene med ud i det gode vejr. Flere billeder på siderne 20 og 22

Af
Jens Berg Thomsen

Barnevognene var pyntet op med flag, grene og balloner, og vejret var det tætteste, man kan komme på en sommerdag, da der forleden var “Dagplejens dag” i Gribskov og i resten af landet.

“Tanken er, at vi skal være synlige i lokalmiljøet,” siger dagplejekonsulent i Gribskov Kommune, Christine Lindberg.

Og da Gribskov er en DGI-certificeret kommune, er der især fokus på, at børnene skal lave noget med bevægelse, men der var da også tid til at indtage en af de theboller, som Kvickly i Helsinge havde sponsoreret til hele kommunen.

“Dagplejens dag er jo en mangeårig tradition. I nogle områder bliver det afholdt fælles med optog og så videre, men andre steder i Gribskov er man lidt mere geografisk udfordret, men alle dagplejerne pynter deres vogne op,” fortæller Christine Lindberg.

Det var fagforeningen FOA, der i sin tid begyndte traditionen.

På denne side og på side 20 og 22 længere fremme i avisen er der flere billeder at finde, for Ugeposten var til dagplejedag i Gilleleje, Græsted og Helsinge - men dagen blev som sagt også markeret andre steder i Gribskov Kommune.

Dagplejernes dag er en mangeårig tradition.

Dagplejernes dag er en mangeårig tradition.

Dagen blev også fejret i Helsinge.

Dagen blev også fejret i Helsinge.

Aktiv dagplejedag i Græsted.

Aktiv dagplejedag i Græsted.

Vejret fejlede ikke noget.

Vejret fejlede ikke noget.

Samling i Gilleleje.

Samling i Gilleleje.

Dagplejere fra hele kommunen havde pyntet vognene op i dagens anledning.

Dagplejere fra hele kommunen havde pyntet vognene op i dagens anledning.

Udsigt til skibene i havnen.

Udsigt til skibene i havnen.

Publiceret 15 May 2018 14:02

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl