Sådan så det ud, da en mand med tilknytning til banden Gremium blev påkørt af en mand med tilknytning til Bandidos. Nu er der faldet dom i sagen. Foto: Jens Berg Thomsen.

Sådan så det ud, da en mand med tilknytning til banden Gremium blev påkørt af en mand med tilknytning til Bandidos. Nu er der faldet dom i sagen. Foto: Jens Berg Thomsen.

Nyt kapitel i bandekonflikt:

Rocker dømt for at påkøre bandemedlem

Af
Jeppe Helkov

I forsommeren sidste år rasede bandekonflikten i Gribskov. Men gik du og troede, at alle kapitler var skrevet i den fortælling, er det bare at tro om.

Ved Retten i Helsingør er en mand på 28 år og en mand på 25 år idømt henholdvis 1,5 års fængsel og 1 år og 8 måneders fængsel for blandt andet grov vold.

Sagens hovedforhold handlede om en påkørsel på Vestergade i Helsinge den 9. november 2017. Her blev en person med tilknytning til Gremium MC påkørt, mens han kørte på en motocross-maskine.

Retten fandt, at episoden var omfattet af straffelovens § 81 a om strafskærpelse i forbindelse med konflikt mellem grupperinger. Manden på 28 år havde tilknytning til Bandidos MC.

Begge de dømt har anket dommen. De er begge forsat varetægtsfængslet.

Publiceret 14 May 2018 00:00

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl